Η Symantec παρουσιάζει λύσεις που προστατεύουν τα συστήματα από το downtime και βελτιστοποιούν το storage σε VMware.


VirtualStore_Screenshot_6Η Symantec ανακοίνωσε την διάθεση των λύσεων Symantec ApplicationHA και Symantec VirtualStore, οι οποίες παρέχουν στους πελάτες την δυνατότητα να αξιοποιούν τις λύσεις εικονικοποίησης (virtualization) με ασφάλεια για τις κρίσιμες εταιρικές εφαρμογές τους και να ελαχιστοποιούν το κόστος του storage μέσω της πλατφόρμας VMware. Οι λύσεις ApplicationHA και VirtualStore είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης συνεργασίας μεταξύ της Symantec και της VMware, καθώς οι εταιρείες εργάζονται στενά προκειμένου να βοηθήσουν τους πελάτες τους να υιοθετήσουν το συντομότερο δυνατόν την εικονικοποίηση των κρίσιμων εταιρικών τους εφαρμογών.


Η λύση ApplicationHA της Symantec, βασισμένη στην τεχνολογία Cluster Server της ηγέτιδας στην βιομηχανία Veritas, θα παρέχει υψηλή διαθεσιμότητα για τις κρίσιμες εταιρικές εφαρμογές μέσω του επιπέδου ορατότητας των εφαρμογών και του ελέγχου σε περιβάλλον VMware. Η λύση VirtualStore της Symantec, βασισμένη στην τεχνολογία Storage Foundation της Veritas, είναι μια software-based λύση διαχείρισης του storage για εικονικά μηχανήματα VMware που θα παρέχουν γρήγορο εφοδιασμό των servers και των εικονικών desktops, καθώς και αποδοτικό cloning και επιτάχυνση του boot up των εικονικών μηχανημάτων.


Και οι δύο λύσεις ApplicationHA και VirtualStore είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τα εργαλεία διαχείρισης VMware, όπως το VMware vCenter Server, που επιτρέπει στους πελάτες να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες αυτών των εργαλείων χωρίς καμία επίπτωση στο λειτουργικό μοντέλο τους.


Οι πελάτες ξεκίνησαν να αξιοποιούν τις λύσεις virtualization σε λιγότερο κρίσιμες εταιρικές εφαρμογές και τώρα που οι ανάγκες τους επικεντρώνονται σε πιο ευαίσθητες και κρίσιμες εφαρμογές όπως το SAP και τα databases MS SQL Server σε εικονικές πλατφόρμες, απαιτούν υψηλή διαθεσιμότητα των εφαρμογών μέσα στα εικονικά μηχανήματα VMware. Η λύση ApplicationHA της Symantec, θα διασφαλίζει για πρώτη φορά υψηλή διαθεσιμότητα των εφαρμογών παρέχοντας ορατότητα, έλεγχο και ενσωμάτωση με τα εργαλεία VMware vCenter Server και VMware High Availability (HA).


ApplicationHA_Screenshot_1Η λύση ApplicationHA της Symantec:
– Παρακολουθεί το health status των εφαρμογών και εντοπίζει τα failures μέσα στο εικονικό μηχάνημα
– Κάνει επανεκκίνηση των failed εφαρμογών
– Συντονίζεται με το εργαλείο VMware HA για επανεκκίνηση του εικονικού μηχανήματος, αν είναι απαραίτητο


Οι διαχειριστές μπορούν να διαχειρίζονται πλήρως όλες τις λειτουργίες της λύσης ApplicationHA της Symantec μέσω του εργαλείου VMware vCenter Server, χωρίς να χρειάζονται επιπρόσθετα εργαλεία και σχετικό training. Με τις διαδικασίες deep discovery και auto-configuration οι διαχειριστές μπορούν εύκολα και μόνο με μερικά κλικ να την εγκαταστήσουν, να την διαμορφώσουν και να την διαχειριστούν.


Βασισμένη στην τεχνολογία Veritas Cluster Server, η λύση ApplicationHA υποστηρίζει ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών συμπεριλαμβανομένων των MS SQL Server, Exchange, IIS, Oracle και SAP. Προσφέρει αδιάκοπη λειτουργικότητα και χρηστικότητα τόσο σε λειτουργικό Windows, όσο και σε Linux και είναι πλήρως συμβατή με τα εργαλεία VMware vMotion και VMware Distributed Resource Scheduler (DRS).


Η λύση VirtualStore της Symantec
VirtualStore_Screenshot_1Η λύση VirtualStore θα παρέχει τη δυνατότητα στους διαχειριστές να επωφεληθούν πλήρως από τις επενδύσεις τους στην τεχνολογία εικονικών συστημάτων με μια λύση software-based NAS που διαβαθμίζει χωριστά τους servers και το storage, εφοδιάζει επαρκώς τα εικονικά μηχανήματα και προσφέρει εξελιγμένες δυνατότητες βελτιστοποίησης των αποθηκευτικών λύσεων για περιβάλλοντα VMware.


Όπως η λύση ApplicationHA, έτσι και η λύση VirtualStore ενσωματώνεται πλήρως στην πλατφόρμα VMware vCenter Server. Βασισμένη στην τεχνολογία της Symantec Veritas Storage Foundation, η λύση VirtualStore μπορεί:
– Να βοηθήσει τους πελάτες να μειώσουν το κόστος αποθήκευσης που σχετίζεται με την εξάπλωση των εικονικών μηχανημάτων και να βελτιώσει τις επιδόσεις των εικονικών υποδομών
– Να παρέχει στους διαχειριστές την δυνατότητα να μειώσουν δραματικά το κόστος για κάθε εικονικό μηχάνημα αναθεωρώντας τις υπάρχουσες επενδύσεις σε αποθηκευτικές λύσεις ή χρησιμοποιώντας είτε storage χαμηλού κόστους, είτε commodity storage
– Να βοηθήσει τις εταιρείες πληροφορικής να μειώσουν το storage footprint αποθηκεύοντας μόνο τις διαφοροποιήσεις μεταξύ της εικόνας του μητρικού εικονικού μηχανήματος και του κάθε κλώνου του
– Να μειώσει σημαντικά το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας εκμεταλλευόμενη τα οφέλη του thin provisioning


Τα περιβάλλοντα Virtual Desktop Infrastructure (VDI) είναι επίσης αποτελεσματικά και στη διαχείρισή τους. Η δυνατότητα ‘FileSnap’ της λύσης VirtualStore επιτρέπει στους διαχειριστές να κλωνοποιούν και να εφοδιάζουν εύκολα και γρήγορα χιλιάδες εικονικά μηχανήματα μέσα σε λίγα λεπτά, μέσω της ενσωμάτωσής της με την πλατφόρμα VMware vCenter Server. Μέσω της καινοτόμου δυνατότητας προσωρινής αποθήκευσης σελίδων (page caching), η λύση VirtualStore εξαλείφει κάθε επιβράδυνση της λειτουργίας που παρουσιάζεται όταν πολλαπλοί χρήστες κάνουν boot up στα εικονικά τους μηχανήματα (‘Bootstorm’).