Η ESET, κάτοχος ρεκόρ 46 βραβείων, κατέκτησε το 63ο βραβείο VB100 του Virus Bulletin, του ανεξάρτητου ομίλου συγκριτικών δοκιμών.


ESET NOD32 AntivirusΗ έκθεση του Virus Bulletin Αυγούστου επικεντρώθηκε στην πλατφόρμα των Windows Vista Business Edition SP2. Μεταξύ των 54 προϊόντων που συμμετείχαν στη δοκιμή, τα 35 πέρασαν με επιτυχία και 19 απέτυχαν. Αξίζει να σημειωθεί πως τα Windows Vista τρέχουν σε περισσότερα από το 20% των συστημάτων.


«Η χρήση της μνήμης ήταν μεταξύ των χαμηλότερων στις δοκιμές αυτού του μήνα και χωρίς μεγάλη κατανάλωση του CPU», δήλωσε ο John Hawes, του Virus Bulletin», και προσέθεσε ότι: «Τα ποσοστά αποτελεσματικής ανίχνευσης ήταν σε εξαιρετικό επίπεδο, όπως πάντα, με μερικά θαυμάσια αποτελέσματα RAP, χωρίς να προκύψουν έκτακτα περιστατικά στη WildList και η ESET συνεχίζει με αυτό τον τρόπο την αξεπέραστη πορεία της στις δοκιμές των VB100».


«Κορυφαία προτεραιότητα της ESET είναι η προστασία των χρηστών στο μέγιστο δυνατό επίπεδο, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τα λανθασμένα alerts. Όλα τα στοιχεία αυτά συμβάλλουν σημαντικά στη μακροπρόθεσμη επιτυχία μας στις δοκιμές Virus Bulletin», δήλωσε ο κ. Ján Vrabec, Security Technology Analyst της ESET.


Το βραβείο VB100 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1998 από το Virus Bulletin και πραγματοποιεί διάφορες συγκριτικές δοκιμές κάθε χρόνο, ανάμεσα στις πλατφόρμες Linux, Windows, Windows servers και Novell Netware. Ένα προϊόν antivirus για να αποκτήσει τον τίτλο του VB100, πρέπει να πληροί τα παρακάτω δύο κριτήρια: α. να ανιχνεύσει όλους τους «Ιn the Wild» ιούς στη διάρκεια του on-demand και on- access scanning, και β. να μην έχει λανθασμένο εντοπισμό ιών σε καθαρά αρχεία. Η ESET κατέχει το 97% επιτυχίας, από την έναρξη των βραβείων VB100 το 1998, διατηρώντας το υψηλότερο ποσοστό του κλάδου. Οι περισσότερες antivirus εταιρείες που συναγωνίζονται στις δοκιμές κατέχουν ποσοστά επιτυχίας 50-75%.


Η ESET χρησιμοποιεί την τεχνολογία ThreatSense® μια προηγμένη heuristics μηχανή που επιτρέπει τη δυναμική ανίχνευση των malware. Τα προϊόντα της ESET αποκωδικοποιούν και αναλύουν τον εκτελέσιμο κώδικα σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας ένα εικονικό περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο, επιτρέπεται στο malware να εκτελείται σε ένα εικονικό κόσμο, με αποτέλεσμα η ESET έχει την δυνατότητα να ανακαλύπτει και τα πιο ύπουλα και έξυπνα malware.