Η γέννηση της κάρτας γραφικών ASUS ROG ARES υπόσχεται επιδόσεις από άλλο πλανήτη, ενθουσιάζοντας όσους αποζητούν την απόλυτη απόδοση.


ARES 1Η ASUS Republic of Gamers ARES, έρχεται να θέσει νέους κανόνες και να εδραιωθεί στο θρόνο των καρτών που διαθέτουν εξωπραγματικές επιδόσεις. H Republic of Gamers, ή αλλιώς ROG, συνεχίζει να φροντίζει την κοινότητά της. Όπως υπονοεί και το όνομα της, η ROG αποτελεί στην ουσία μια κοινότητα gamers, οι οποίοι κατασκευάζουν προϊόντα κι εργαλεία για ανθρώπους σαν τους ίδιους. Στη σύνθεση της ROG περιλαμβάνονται ενθουσιώδεις φίλοι του gaming και του tuning, οι οποίοι γνωρίζουν ακριβώς τι θα ήθελαν να αποκτήσουν και τι θα εκτιμούσαν τα μέλη της συγκεκριμένης κοινότητας.


Αυτή η παράδοση γέννησε την MARS, μια πανίσχυρη κάρτα γραφικών προορισμένη για gaming, η οποία διαθέτει διπλούς υπερχρονιζόμενους πυρήνες και περίσσεια επεξεργαστική ισχύ. Κι όλα αυτά σε μια υλοποίηση απαράμιλλης αισθητικής. Η ARES αποτελεί το πιο σύγχρονο όπλο στη φαρέτρα των gamers, ένα όπλο που εγγυάται παιχνίδια χωρίς συμβιβασμούς και φέρνει τις μηχανές στα όρια τους, δείχνοντας τι μπορεί να πετύχει κανείς αξιοποιώντας μια τεράστια, αλλά προσεκτικά ρυθμισμένη υπολογιστική ισχύ, και μια πληθώρα πρόσθετων λειτουργιών. Όπως είναι φυσικό, η τάση της ROG για ριζοσπαστικό σχεδιασμό βρήκε την έκφραση της και σε αυτήν την περίπτωση, δεδομένου ότι η ARES, χάρη στην εντυπωσιακή της εμφάνιση, λάμπει στο στερέωμα του gaming.


Η ROG διακρίνεται για το πρωτοποριακό της πνεύμα, το οποίο αποδεικνύεται με τον πλέον εμφατικό τρόπο στην περίπτωση της ARES, καταφέρνοντας να διαλύσει όλες τις μέχρι σήμερα αποδεκτές συμβάσεις. Ο ‘θεός του πολέμου’ είναι εξοπλισμένος με δύο πολύ ισχυρούς πυρήνες Radeon HD5870 με χρονισμό στα 850MHz, οι οποίοι έχουν βελτιστοποιηθεί ώστε να αποδίδουν και οι δύο μαζί έως και 32% καλύτερα από τις κάρτες αναφοράς, μια μυθική επίδοση που δικαιολογεί απόλυτα το προσωνύμιο ARES της κάρτας.


Κάτω από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό της, η κάρτα κρύβει τερατώδη επεξεργαστική ισχύ. Διαθέτει συνολικά 3200 stream processors και ένα ασύλληπτο 4GB μνήμης GDDR5 RAM με ρολόι στα 1.2GHz. Αυτή ακριβώς τη δύναμη ονειρεύονται οι gamers και οι χομπίστες, μια δύναμη που τους επιτρέπει να τρέχουν ακόμη και την πιο απαιτητική εφαρμογή χωρίς το παραμικρό κόμπιασμα, εξασφαλίζοντας παράλληλα και μια κάρτα έτοιμη να σηκώσει το γάντι σε οποιαδήποτε μελλοντική πρόκληση, δεδομένου ότι θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να βρεθεί κάτι ή κάποιος που θα καταφέρει να στριμώξει την ARES στα σχοινιά. Επιπλέον, η κάρτα προσφέρεται και για τους φανατικούς φίλους του overclocking, καθώς μπορεί να γίνει η βάση μιας τερατώδους μηχανής benchmarking με άπειρες δυνατότητες tuning.


Παρά τον πειραματικό χαρακτήρα και το τεράστιο απόθεμα ισχύος, η λειτουργία της ARES είναι αθόρυβη και η θερμοκρασία της παραμένει χαμηλή. Μια ειδικά σχεδιασμένη διάταξη, εξοπλισμένη με έναν ανεμιστήρα 100mm ο οποίος σπρώχνει έξι φορές μεγαλύτερο όγκο αέρα σε σχέση με την κάρτα αναφοράς, φροντίζει για τη διατήρηση χαμηλών θερμοκρασιών. Παράλληλα, η ROG ακολουθώντας την τελευταία τάση στον τομέα της ψύξης, έχει τοποθετήσει στην ARES δύο ευμεγέθεις ψύκτρες από χαλκό, καθώς επίσης και 8 χάλκινα heatsinks των 8 mm.


Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω εγγυάται ότι η ARES μπορεί να αποτρέψει οποιαδήποτε υποψία υπερθέρμανσης σε φάση υπερυψηλής απόδοσης και ταχύτητας, γεγονός που θα ενθουσιάσει σίγουρα τους ανυπόμονους overclockers. Παράλληλα, ο θόρυβος διατηρείται σε πολύ χαμηλό επίπεδο, καθώς όλα τα κινούμενα μέρη του ανεμιστήρα είναι ζυγοσταθμισμένα, ώστε να μη δημιουργούν κραδασμούς. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να χαίρονται τις επιδόσεις της κάρτας χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους εξαιτίας ενοχλητικών θορύβων.


Πρόκειται για μια σχεδιαστική πρόταση υψηλής ποιότητας που παραπέμπει στις πρώτες εκδόσεις καρτών της ROG με διπλή GPU. Η ARES παίρνει τα σχεδιαστικά στοιχεία εκείνων των καρτών και τα αναβαθμίζει, ώστε να αποτυπώνουν τα δεδομένα της καινούργιας δεκαετίας. Είναι βέβαιο ότι η φουτουριστική σχεδίαση θα καταστήσει την κάρτα συλλεκτική. Η απόφαση της ROG να διαθέσει περιορισμένο αριθμό καρτών ARES στην αγορά (special limited edition), ενισχύει την πιθανότητα να συμβεί το παραπάνω.


Τεχνικά χαρακτηριστικά


Model ARES/2DIS/4GD5
Graphics Engine ATI Radeon™ HD 5870 graphics X2
Video Memory 4GB GDDR5
Engine Clock 850 MHz
Stream Processors 1600×2=3200
Memory Clock 4800MHz (1200MHz GDDR5)
Memory Interface 256-bit x2
DVI Max. Resolution 2560 x 1600
Bus Standard PCI Express® 2.1
DVI Output 1x native dual-link DVI-I1x single-link DVI via HDMI to DVI adapter
HDCP compliant YES
HDMI Output YES, native
DisplayPort YES, native
Software Bundled ASUS utilities and driver
Notes Card size 11 x 5 inches

Special metal bracket and

ROG gaming mouse bundled

8+8+6 pin power connectors required