H LG αποσπά για 2η συνεχή χρονιά τα βραβεία “Best Value LCD TV” και “Green Mobile Phone” στο πλαίσιο των EISA awards.


BEST VALUE LCD-TV_LG 42LE5300Η LG Electronics τιμήθηκε με τρία βραβεία στα έγκριτα European Imaging & Sound Associations – EISA Awards 2010, κατακτώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά τις σημαντικές διακρίσεις στις κατηγορίες “Best Value LCD TV” και “Green Mobile Phone”.


Συγκεκριμένα τα τρία βραβεία για τα οποία διακρίθηκε είναι τα εξής:


European Best Value LCD TV 2010 – 2011 για την τηλεόραση LG 42LE5300 LED LCD,
European Home Theater Compact System 2010 – 2011 για το LG HB45E, και
European Green Mobile Phone 2010 – 2011 για το πετυχημένο LG GD510 Pop.


Ειδικότερα, τα φετινά βραβεία που απονεμήθηκαν στα προϊόντα της LG για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και την καινοτόμο τεχνολογία, είναι τα εξής:


LG 42LE5300: European Best Value LCD TV 2010-2011
LG_42LE5300Η LG 42LE5300 είναι μια εξαιρετικά λεπτή Full HD LED LCD τηλεόραση, που παρέχει κορυφαία ποιότητα εικόνας σε ανάλυση 1080p, ενώ διαθέτει την τεχνολογία TruMotion 100Hz και σύνδεση μέσω USB, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να τη συνδέσουν με άλλες συσκευές όπως laptops και Η/Υ. Ακόμη ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η συνδεσιμότητα μέσω Wireless Ready ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να συνδέσουν την τηλεόραση με οποιαδήποτε συσκευή χωρίς τη χρήση καλωδίων. Παράλληλα, διακρίνεται για την υψηλή ενεργειακή απόδοση, καταναλώνοντας σημαντικά λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με συμβατικές τηλεοράσεις LCD αντίστοιχου μεγέθους. Η LG 42LE5300 απέσπασε το βραβεία EISA χάρη στην υψηλή ποιότητα της «η οποία καθιστά την LG 42LE5300 ιδανική επιλογή value for money, ειδικότερα αν αναλογιστούμε τα πολλά πρόσθετα χαρακτηριστικά της και τις επιλογές συνδεσιμότητας».


LG HB45E: European Home Theater Compact System 2010-2011
HT COMPACT SYSTEM_LG HB45ETo LG ΗΒ45Ε είναι ένα σύστημα Home Theater σε ιδανικό μέγεθος, με δυνατότητα περιστροφής των ηχείων, το οποίο προσφέρει υψηλή ποιότητα εικόνας και συνολική ισχύ 400W, ενώ έχει δυνατότητα αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray και DVD με ήχο 2.1 surround. Το πάνελ των κριτών της EISA τίμησε το HB45E της LG με το βραβείο στην κατηγορία compact home theater system σχολιάζοντας ότι «Ο λεπτός και μοντέρνος σχεδιασμός του LG HB45E, αποτελεί σημείο αναφοράς στον τομέα του ήχου, όσον αφορά τη σχέση απόδοσης-τιμής και ευελιξίας».


LG GD510 Pop: European Green Mobile Phone 2010-2011
LG_GD510To LG GD510 Pop δικαίως αναγνωρίζεται ως best seller της LG, καθώς είναι ένα από τα μικρότερα κινητά τηλέφωνα με οθόνη αφής 3 ιντσών, εύκολο στη χρήση interface, web browser και γρήγορη πρόσβαση σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Η κριτική επιτροπή της EISA το ανέδειξε ως Green Mobile Phone «χάρη στο βολικό μέγεθος, το ελαφρύ βάρος, τον «έξυπνο» χαρακτήρα και τη χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση που το διακρίνουν. Αξιολογώντας τη χρήση υλικών όπως ο χρυσός, το παλλάδιο, ο χαλκός και το ασήμι, όπως αναλύθηκαν από την SIMS Recycling –εταιρεία με εξειδίκευση στην ανάλυση των περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών μιας συσκευής-, το LG GD510 Pop ξεπερνάει με ευκολία τον ανταγωνισμό. Το LG GD510 Pop καταδεικνύει πως δεν υφίστανται εμπόδια στη «γοητεία» και την «ευφυΐα» μιας συσκευής, όταν ο στόχος είναι ο «πράσινος χαρακτήρας».


Η EISA αποτελεί τη μεγαλύτερη ένωση multimedia εκδοτικών οργανισμών στην Ευρώπη, με μέλη 50 περιοδικά ειδικού Τύπου από 19 Ευρωπαϊκές χώρες. Κάθε Ιούνιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση Συντακτών και οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουν, ψηφίζουν τα καλύτερα προϊόντα της χρονιάς που διακρίνονται με τα βραβεία EISA, συγκροτώντας μία λίστα «επιλογών». Οι συσκευές προς αξιολόγηση, ανήκουν στους τομείς εικόνας και ήχου, οικιακού κινηματογράφου, φωτογραφίας, φορητών μέσων και του ήχου στο αυτοκίνητο.