Δέσμευση της Visa για «κληρονομιά» ηλεκτρονικών πληρωμών με αφορμή τους Αγώνες στο Λονδίνο το 2012.

Καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου έφτασαν στο τέλος τους, η προσοχή στρέφεται ήδη στην έναρξη της επόμενης Ολυμπιάδας. Η Visa Europe ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη δημιουργία μίας «κληρονομιάς» για το Ηνωμένο Βασίλειο, αναδεικνύοντας τις ηλεκτρονικές πληρωμές ως το βασικό «νόμισμα», ακόμη και για συναλλαγές αξίας μικρότερης των £10 (περίπου €15), μέχρι το 2012. Ως εκ τούτου, το Λονδίνο θα γίνει το κέντρο του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού δικτύου αποδοχής ανέπαφων συναλλαγών Visa payWave.

Μιλώντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, ο Peter Ayliffe, Chief Executive της Visa Europe, δήλωσε: «Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι καταναλωτές απολαμβάνουν τις ευκολίες των καρτών πληρωμών. Σήμερα, οι συναλλαγές με κάρτες ήδη ξεπερνούν αυτές με τα μετρητά, ως προς το ύψος τους. Ωστόσο, αναμένουμε ότι σε τέσσερα χρόνια, περισσότερο από το ένα τρίτο όλης της καταναλωτικής δαπάνης στο Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνεται με κάρτες Visa.
Όταν οι επισκέπτες έρθουν στο Λονδίνο για τους Αγώνες του 2012 θα έχουμε διασφαλίσει ότι δεν θα χρειαστεί να ανησυχούν για τον τρόπο πληρωμών. Θα είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο τι μπορούν να προσφέρουν οι ηλεκτρονικές πληρωμές με τη λύση Visa payWave. Δουλεύουμε πάνω σε μία σειρά συναρπαστικών καινοτομιών στις ηλεκτρονικές πληρωμές, οι οποίες θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αφήσουμε μία πραγματική κληρονομιά. Αυτό θα ωφελήσει όχι μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.»

Μέχρι τους Αγώνες του Λονδίνου το 2012 αναμένεται ότι οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν την ευκολία και την ευελιξία των ηλεκτρονικών πληρωμών, με τη βοήθεια της τεχνολογίας πληρωμών της Visa. Αυτές περιλαμβάνουν:

• Χρήση της λύσης Visa payWave για την πλειοψηφία των αγορών χαμηλής αξίας στο Λονδίνο, αντί μετρητών

• Δυνατότητα μετακίνησης οπουδήποτε στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένων των 17 Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς, αγοράζοντας στη διάρκεια της διαδρομής τους ακόμη και αναψυκτικά, με τη χρήση μόνο μίας κάρτας Visa

• Χρήση του κινητού τηλεφώνου για την πραγματοποίηση αγορών, συμπεριλαμβανομένων της λήψης vouchers (εκπτωτικών κουπονιών) και ειδικών προσφορών άλλων Ολυμπιακών χορηγών, απ’ευθείας στην τηλεφωνική συσκευή

• Διευθέτηση όλων των λεπτομερειών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – online κράτηση εισιτηρίων, ξενοδοχείου και μεταφορών – με ασφάλεια, χρησιμοποιώντας κάρτες Visa οπουδήποτε στον κόσμο

Εκτός από τη δημιουργία μίας «κληρονομιάς» ηλεκτρονικών πληρωμών μετά τους Αγώνες, η Visa θα συνεχίσει να υποστηρίζει την αθλητική κληρονομιά της Ευρώπης μέσα από το πρόγραμμα Team Visa, σχεδιασμένο να βοηθά νέους, υποσχόμενους αθλητές να πραγματοποιήσουν τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά τους όνειρα.

Ο Peter Ayliffe συμπλήρωσε: «Η Visa είναι χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων για περισσότερα από 22 χρόνια και θα είναι η επίσημη υπηρεσία πληρωμών για το Λονδίνο το 2012. Προσελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες, το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι το ιδανικό περιβάλλον για να αποκτήσει κανείς την εμπειρία της ευκολίας, της ευελιξίας και της ασφάλειας των ηλεκτρονικών πληρωμών, σε σύγκριση με τα μετρητά. Είμαστε αποφασισμένοι να παίξουμε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μίας κληρονομιάς που θα επωφελήσει όλους τους συμμετέχοντες στο ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών της Visa.»