Είναι πλέον περιττό να θεωρεί κανείς τα videogames χάσιμο χρόνου, καθώς αποτελούν ένα σημαντικό κινητήριο μοχλό της παγκόσμιας οικονομίας.


Video GamesΗ Ένωση Λογισμικού Ψυχαγωγίας (ESA) της ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα έκθεση, που αναφέρει ότι η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών για υπολογιστές και κονσόλες συνέβαλε με το ποσό των πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στη διάρκεια του περασμένου έτους.


Την ώρα που οι ΗΠΑ, αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος, βρίσκονται αντιμέτωπες με τη χειρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας, γίνεται σαφές ότι τα παιχνίδια παρέχουν μια καλοδεχούμενη ώθηση στους δείκτες της οικονομίας, χωρίς κάτι τέτοιο να σημαίνει ότι δεν επηρεάζονται από την ύφεση.


Η ESA αναφέρει ακόμη στην έκθεση της ότι πραγματικός ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης την πενταετία 2005-2009 ξεπέρασε το 10%, που είναι επταπλάσιος από τον ρυθμό ανάπτυξης του συνόλου της αμερικανικής οικονομίας. «Παρά το ρευστό οικονομικό περιβάλλον, η αγορά λογισμικού ψυχαγωγίας εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Μάικλ Γκάλαχερ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ESA. «Οι εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών συνεισφέρουν σημαντικά στην οικονομία της χώρας και δίνουν ερεθίσματα για τεχνολογική καινοτομία και ανάπτυξη».


Μεταξύ των άλλων συμπερασμάτων της μελέτης, ενδεικτικά αναφέρεται ότι η αγορά υπολογιστών και βιντεοπαιχνιδιών στις ΗΠΑ απασχολεί περισσότερα από 32.000 άτομα, με μέσες ετήσιες απολαβές τα 89.781 δολάρια.