Η online ταινιοθήκη της Netflix θα εμπλουτιστεί με νέο υλικό, μετά τη συμφωνία της με τα μεγαλύτερα studios.


netflixΗ Netflix θα καταβάλλει το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια για την απόκτηση δικαιωμάτων προβολής ταινιών διάσημων στούντιο όπως η Paramount, η Lionsgate και η MGM, σε μια συμφωνία που μπορεί να αλλάξει με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς τη μετανάστευση της οικιακής ψυχαγωγίας από τα παραδοσιακά κανάλια στο Διαδίκτυο.


Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε την Τρίτη, σηματοδοτεί ακόμη μια πρωτοπορία της Netflix στην προσπάθεια της να καταστήσει ακόμη πιο ελκυστική την online ταινιοθήκη της, ώστε να κάνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό το συνδρομητικό της πακέτο, ενώ θα τη βοηθήσει να μειώσει τα έξοδα αποστολής για τα DVD που αγοράζουν οι πελάτες της.


Η προβολή ταινιών σε πραγματικό χρόνο (streaming), παρέχει άμεση διάθεση του προϊόντος, αφού από τον χρόνο αγοράς της ταινίας μέχρι τη δυνατότητα παρακολούθησης της παρεμβάλλονται μόλις τριάντα δευτερόλεπτα, σε αντίθεση με την αγορά ενός DVD online, όπου ο χρόνος παράδοσης ξεπερνά τις δύο εργάσιμες ημέρες. Η ταινία δεν αποθηκεύεται στον υπολογιστή του χρήστη αλλά μεταδίδεται μέσω της συνδεδεμένης στην υπηρεσία συσκευής, που μπορεί να είναι ένας υπολογιστής ή μια κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών. Η ιδέα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος με την αύξηση των νοικοκυριών που διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση.


Αναλυτές εκτιμούν ότι η διάθεση πιο πρόσφατων ταινιών θα δώσει τη δυνατότητα στην υπηρεσία να διατηρήσει τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης της τελευταίας διετίας, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τα έσοδα της, παρά το χαμηλό κόστος της συνδρομής. Αυτή η εκτίμηση εξάλλου ήταν ο κύριος λόγος αύξησης της τιμής της μετοχής της εταιρείας κατά 7%, στα 125,01 δολάρια.


Το πρώτο «κύμα» νέων ταινιών που θα διαθέσει το Netflix από την 1η Σεπτεμβρίου περιλαμβάνουν το «G.I.Joe: Rise of the Cobra», «The Pink Panther 2», «The Curious Case of Benjamin Button» και όλες οι ταινίες “Ο Νονός”. Στους επόμενους μήνες θα προστεθούν το «Iron Man 2» και το «Star Trek». Σύμφωνα με τον Τεντ Σαράντος, επικεφαλής περιεχομένου της υπηρεσίας, το Netflix κατέχει σήμερα δικαιώματα για το 46% των ταινιών του αμερικανικού Box Office.


Κύριος πυρήνας της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Netflix παραμένει η πώληση DVD με ταχυδρομική αποστολή, ωστόσο η νέα πρωτοβουλία δείχνει τη κατεύθυνση στην οποία προτίθεται να κινηθεί η εταιρεία. Η διοίκηση της εταιρείας εξάλλου εμφανίζεται πεπεισμένη ότι αυτός είναι ο κύριος λόγος αύξησης του αριθμού των συνδρομητών κατά 6,5 εκατομμύρια τα τελευταία δύο χρόνια.