Στην ιστοσελίδα της η Microsoft έχει αναρτήσει την επιχειρηματολογία της γύρω από το γιατί τα PC είναι καλύτερα από τα Mac.


macd_heroΗ εν λόγω ενέργεια γίνεται στο πλαίσιο της νέας διαφημιστικής καμπάνιας της Microsoft, με τίτλο “PC vs Mac”, η οποία έρχεται σε -καθυστερημένη, είναι η αλήθεια- απάντηση σε προηγούμενη καμπάνια της Apple για τα πλεονεκτήματα των Mac έναντι των PC, τέσσερα χρόνια πριν.


Η βασική σύγκριση που γίνεται στη σελίδα της Microsoft είναι μεταξύ των Windows 7 και του Mac OS X ενώ ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη είναι χωρισμένοι σε κατηγορίες που πάντα όμως έχουν σκοπό να αναδείξουν τα μειονεκτήματα του λειτουργικού συστήματος των Mac.


Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η Microsoft εναντίον των Mac είναι μερικές φράσεις όπως “Τα Mac χρειάζονται χρόνο για να τα μάθετε” (Macs can take time to learn), “Τα Mac χαλάνε τη διασκέδασή σας” (Mac are spoiling your fun) και πολλές ακόμα με σκοπό να κάνουν το χρήστη να αλλάξει γνώμη για τους υπολογιστές της Apple στοχεύοντας μόνο στις αδυναμίες τους ενώ στο τέλος κάθε κατηγορίας υπάρχει link με τίτλο “find your perfect PC”.