Δύο νέα μοντέλα ανακοίνωσε πρόσφατα η Fortinet, εμπλουτίζοντας την επιτυχημένη οικογένεια προϊόντων της, FortiGate.


Fortinet-FortiGate-FortiWiFi-60CΠρόκειται για τα μοντέλα FortiGate-60C και FortiWifi-60C, τα οποία είναι τα πρώτα συστήματα μίας νέας γενιάς δικτυακών συσκευών ασφάλειας, που ενσωματώνουν την πρωτοποριακή αρχιτεκτονική system-on-a-chip (SoC) της Fortinet.


Η νέα αυτή αρχιτεκτονική, ουσιαστικά διαχωρίζει τα νέα μοντέλα της Fortinet από εκείνα παλαιότερων γενεών, συνδυάζοντας πολλαπλούς επεξεργαστές σε ένα και μόνο chip και απλοποιώντας έτσι, όλον τον μηχανικό σχεδιασμό των συσκευών. Το κυριότερο πλεονέκτημα όμως των συσκευών της Fortinet, που στο εξής θα ενσωματώνουν την αρχιτεκτονική SoC, είναι η σημαντική αύξηση της απόδοσης που θα προσφέρουν σε δίκτυα μικρών επιχειρήσεων.


Συγκεκριμένα, τα νέα συστήματα FortiGate-60C και FortiWifi-60C προσφέρουν ρυθμαπόδοση firewall 1Gbps (σε σχέση με τα 100Mbps που προσέφερε το προγενέστερο μοντέλο FortiGate-60B), 70Mbps IPS VPN, 60Mbps IPS και & 20Mbps Antivirus.


Σε συνδυασμό με την απόδοση και ευελιξία που προσφέρουν, τα 2 νέα συστήματα της Fortinet διαθέτουν πρωτοποριακά τεχνολογικά χαρακτηριστικά, όπως υποδοχή κάρτας μνήμης SDHC για επιπλέον χώρο αποθήκευσης δεδομένων, καθώς και δυνατότητα υποστήριξης ασύρματων ευρυζωνικών συνδέσεων. Επίσης, προσφέρουν ολοκληρωμένη δικτυακή προστασία μέσω των κορυφαίων συνδρομητικών υπηρεσιών ασφάλειας της Fortinet.


Επίσημος αντιπρόσωπος και διανομέας των προϊόντων της Fortinet στην Ελλάδα από το 2005 είναι η LEXIS Πληροφορική (www.lexis.gr).