Πτώση 8,8% κατέγραψαν τα κέρδη β΄ τριμήνου της Deutsche Telekom, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα €475 εκατ. από τα €521 εκατ. πέρυσι.


deutsche-telecomΗ πτώση προκύπτει εξαιτίας του κόστους που συνδέεται με τη συγχώνευση της βρετανικής μονάδας T-Mobile με τις βρετανικές δραστηριότητες της France Telecom. Η εταιρεία ανέλαβε καθαρά κόστη ύψους της τάξης των 200 εκατ. ευρώ για τις αλλαγές που συνδέονται με τη συγχώνευση.


Τα προσαρμοσμένα EBITDA υποχώρησαν 4,7% (λιγότερο από ό,τι αναμενόταν) στα 5,01 δισ. ευρώ εξαιτίας της ζήτησης για υπηρεσίες κινητής στη Γερμανία. Οι πωλήσεις της DT υποχώρησαν 4,40% στα 15,53 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, γιατί δεν συνυπολογίστηκαν οι πωλήσεις στη βρετανική αγορά κινητής τηλεφωνίας, για να διαμορφωθούν σε υψηλότερα από τα 15,30 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.


Η DT κατάφερε επίσης να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της στη γερμανική αγορά κινητής τηλεφωνίας, αφού τα έσοδά της μονάδας της αυξήθηκαν κατά 5,50%, έναντι της ανόδου κατά 0,20% της Vodafone, κατά 2% της E-Plus που ελέγχεται από την ολλανδική KPN και της ανόδου κατά 2,70% της O2 που ελέγχεται από την ισπανική Telefonica. «Έχουμε επιτύχει έναν από τους βασικούς στόχους μας, αυτόν του να καταστήσουμε τις δραστηριότητές μας στη Γερμανία ανταγωνιστικές ξανά», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος Rene Obermann.