Το νεότερο μέλος της οικογένειας GENE φέρνει τις υψηλές επιδόσεις του chipset Intel X58 στις διαστάσεις τη φόρμας MicroATX.


ASUS ROG Rampage III GENE motherboardΟι μητρικές GENE της Republic of Gamers, μια σειρά καρτών τύπου microATX, έχουν εδώ και καιρό κερδίσει την εμπιστοσύνη όσων είναι λάτρεις των υψηλών επιδόσεων στα PC. Συνεχίζοντας την παράδοση της επιτυχημένης σειράς Rampage II GENE, οι νέες κάρτες Rampage III GENE φέρνουν τις ακραίες επιδόσεις στη φόρμα microATX, τη φόρμα με τις μικρές διαστάσεις και τη χαμηλή κατανάλωση. Ιδανική επιλογή για gamers και για θιασώτες του case modding ή των LAN parties, οι οποίοι αποζητούν μια στιβαρή κατασκευή.


Μοναδικά πλεονεκτήματα ROG
Οι κάρτες Rampage III GENE, ή αλλιώς R3G, διαθέτουν όλα εκείνα τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά που έστειλαν τις πωλήσεις των Rampage III Extreme στην κορυφή. Είναι εξοπλισμένες με το chipset X58 της Intel, μπορούν να δεχτούν εξαπύρηνους επεξεργαστές Intel i7-980X, θύρες τεχνολογίας USB 3.0 και δίσκους SATA 6Gb/s, εξασφαλίζοντας την ταχύτερη δυνατή μετάδοση δεδομένων.
Και είναι αυτή ακριβώς η παράδοση της Republic of Gamers (ROG) που κάνει τη συγκεκριμένη σειρά να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες microATX του ανταγωνισμού.


Διαθέτουν και αυτές το μοναδικό σχεδιασμό της ROG, και διαπνέονται από το ίδιο πνεύμα που θέλει επιδόσεις χωρίς φραγμούς, μέσα από ακραίο overclocking. Είτε είστε φανατικοί, είτε νέοι στο χώρο του PC tweaking, οι κάρτες Rampage III GENE σας ανοίγουν αναρίθμητους δρόμους για να οδηγήσετε τον υπολογιστή σας στις μέγιστες δυνατότητες του. Η τεχνολογία ROG Connect επιτρέπει το overclocking από απόσταση, μέσω μιας συμβατής εξωτερικής συσκευής και ενός καλωδίου USB. Έτσι η διαδικασία benchmarking γίνεται σε πιο φυσιολογικές συνθήκες, προσομοιώνοντας καλύτερα την πραγματική χρήση.


Τα καλώδια ProbeIt εξασφαλίζουν την ακριβή καταγραφή της τάσης λειτουργίας και άλλων διαγνωστικών ενδείξεων από αρκετά σημεία της κάρτας, ώστε ο δοκιμαστής να μπορεί να παρακολουθεί στενά την επίδραση που έχουν στο hardware οι διάφορες ρυθμίσεις overclocking που επιλέγει. Αυτή εξάλλου η ευχαρίστηση που προσφέρει η ενασχόληση με το PC modding και με το gaming, αποτελεί μέρος της δέσμευσης της ROG προς τους χρήστες των καρτών της, δέσμευση την οποία οι σχεδιαστές φροντίζουν να τηρούν ευλαβικά σε κάθε νέο προϊόν της εταιρείας.


Δίνοντας έμφαση στις ανάγκες των σκληροπυρηνικών gamers, οι κάρτες R3G συγκεντρώνουν μια σειρά από χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στους παίκτες να βυθιστούν και να απολαύσουν καλύτερα τον κόσμο των αγαπημένων τους παιχνιδιών. Το τμήμα επεξεργασίας ήχου Supreme FX X-Fi 2 υποστηρίζει την τεχνολογία EAX 5.0, φέρνοντας στα αυτιά των gamers ένα μοναδικό τρισδιάστατο ηχητικό περιβάλλον, όπου αναδεικνύεται πλήρως ακόμη και η πιο μικρή ηχητική λεπτομέρεια. Επιπλέον, τα components υψηλής ποιότητας, όπως οι επίχρυσες υποδοχές ήχου και πυκνωτές τεχνολογίας solid state, εξασφαλίζουν στη σειρά R3G απαράμιλλη ποιότητα ήχου.


Παρόμοια έμφαση δίνεται και στον τομέα της συνδεσιμότητας, ώστε οι κάρτες της νέας αυτής εποχής των cloud services και των multiplayer παιχνιδιών, να μην έχουν κανένα πρόβλημα δικτύωσης υψηλών επιδόσεων. Εξοπλισμένες με πραγματικό Gigabit LAN από την Intel, προσφέρουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορες συνδέσεις και μειώνουν δραστικά το φορτίο της CPU. Επίσης, το GameFirst, μια ακόμη τεχνολογία που βοηθά την καλύτερη διεκπεραίωση των ιντερνετικών εφαρμογών, επιτρέπει στους παίκτες να ρυθμίζουν την προτεραιότητα της κάθε σύνδεσης, στέλνοντας για παράδειγμα το κατέβασμα αρχείων ή παρόμοιες εφαρμογές στο background, ώστε να μην επηρεάζονται καθόλου οι επιδόσεις εφαρμογών online gaming.


Τέλος, η τεχνολογία CPU Level Up αποτελεί ουσιαστικά έναν έξυπνο μηχανισμό που ανεβάζει αυτόματα τη συχνότητα χρονισμού του επεξεργαστή όταν το φορτίο του συστήματος επιβάλλει κάτι τέτοιο. Έτσι οι χρήστες απολαμβάνουν ταχύτερες επιδόσεις χωρίς καμία δική τους παρέμβαση.


Ευελιξία σε μικρές διαστάσεις
Όσοι “ψάχνονται” με θέματα υπερχρονισμού μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερες επιδόσεις χάρη στην τεχνολογία ROG Connect, ενώ οι case modders δεν μπορεί παρά να μην εκτιμήσουν ιδιαίτερα την εκπληκτική αυτή συγκέντρωση τεχνολογίας σε τόσο μικρές διαστάσεις. Και βέβαια, όλοι οι gamers, ειδικότερα δε όσοι συμμετέχουν σε LAN πάρτυ, είναι σίγουρο ότι θα λατρέψουν τον εντυπωσιακό ήχο και τις online δυνατότητες της R3G.


Τεχνικά χαρακτηριστικά


Μοντέλο ASUS ROG Rampage III GENE
CPU LGA1366 socket Intel® Core™i7 Extreme Edition / Core™i7 Processors
Chipset Intel® X58/ICH10R
Μνήμη 6 x DIMM, max 24GB DDR32200(OC)/2133(OC)/2000(OC)/1800(OC)/1600/1333/1066 MHz
PCIe x16 slots 2 x PCIe2.0 x16 slots, supports dual x16 mode
Multi-GPU Supports NVIDIA SLI™ / ATI CrossFireX™
LAN Gigabit Intel® LAN
Audio SupremeFX X-Fi 2 built-in
Θύρες storage 2 x USB 3.011 x USB 2.0
Αποκλειστικά  χαρακτηριστικά ROG ConnectGame First

CPU Level Up

MemOK!