Το νέο της μοντέλο παρουσίασε η καναδική εταιρεία RIM, το οποίο φορά και το καινούριο λειτουργικό σύστημα BlackBerry OS 6.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


blackberry 9800 torchΗ νέα συσκευή απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους επαγγελματίες, καθώς συνεχίζει να προσφέρει την άμεση συνδεσιμότητα με τους διάφορους λογαριασμούς email ενός business χρήστη.


Πρόκειται για ένα slider με οθόνη αφής 3.2 ιντσών, ανάλυσης 480×360 pixels και πάχος 14.6mm. Προσφέρει υψηλή συνδεσιμότητα, καθώς περιλαμβάνει Wi-Fi b/g/n, Bluetooth και GPS.


Στον τομέα του imaging, είναι εξοπλισμένο με μία κάμερα 5 megapixels και autofocus, με την ανάλυση της καταγραφής κινούμενης εικόνας να είναι VGA. Για τις εφαρμογές είναι διαθέσιμα 512 ΜΒ μνήμης, ενώ η χωρητικότητα του τηλεφώνου φτάνει τα 4GB. Μπορεί να επεκταθεί μέχρι τα 32 GB με τη χρήση καρτών microSD, ενώ στη συσκευασία του περιλαμβάνεται μία κάρτα 4 GB.


Το νέο τηλέφωνο θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο δίκτυο της AT&T, στις ΗΠΑ, από τις 12 Αυγούστου, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα και η παγκόσμια κυκλοφορία του.


Δείτε το βίντεο λανσαρίσματος της συσκευής: