Η Cyberoam ανακοίνωσε την διάθεση της ασύρματης συσκευής CR15wi, με ενσωματωμένο ασύρματο access point συμβατό με 802.11 n/b/g.


CR15wiApplianceΗ συσκευή διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων λύσεων UTM της Cyberoam και είναι κατάλληλη για προστασία μικρών επιχειρήσεων, απομακρυσμένων γραφείων και δημόσιων ασύρματων δικτύων.


Μέχρι στιγμής, τα εταιρικά ασύρματα δίκτυα είναι σε μεγάλο κίνδυνο από κλοπή πληροφοριών και άλλες επιθέσεις διότι είναι αδύνατο να ανιχνευτούν οι χρήστες και ιδιαίτερα οι επισκέπτες. To CR15wi ξεπερνά τα παραπάνω με την μοναδική τεχνολογία Layer 8 ή αλλιώς «human layer».


Ο διαχειριστής μπορεί να εφαρμόσει πολιτικές πάνω στην ταυτότητα των χρήστών ώστε να αποκτήσει εικόνα της χρήσης του δικτύου.
Για την ασφαλή διαπίστευση, το CR15wi διαθέτει πολλαπλά εικονικά access points τα οποία δημιουργούν ανεξάρτητα δίκτυα στον ίδιο φυσικό χώρο της επιχείρησης (για το marketing, τις πωλήσεις, τους επισκέπτες κλπ). Αυτό αποτρέπει τους χρήστες να συνδέονται σε δίκτυα που δεν ανήκουν.


Ένα ακόμη πλεονέκτημα του CR15wi είναι ότι βοηθάει στην μείωση του διαχειριστικού κόστους σε ασύρματα περιβάλλοντα. Η χρήστη της τεχνολογίας MIMO προσφέρει καλύτερη απόδοση και ιδιαίτερα στο video streaming και στα downloads που χρειάζονται υψηλό bandwidth. Μέσω της συσκευής της Cyberoam η επιχείρηση μπορεί να κατανέμει το bandwidth στους χρήστες για σημαντικές & λιγότερο σημαντικές εφαρμογές.