Η Bayer θα αναπτύξει μια προτυποποιημένη πλατφόρμα λογισμικού με βάση το χαρτοφυλάκιο λύσεων της SAP.


sapΗ Bayer, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου στους κλάδους της υγείας, της διατροφής και των υψηλής ποιότητας συνθετικών υλικών, και η SAP κατέληξαν σε συμφωνία παγκόσμιας συνεργασίας. Με αυτή τη συμφωνία, οι δύο εταιρείες θα επικεντρωθούν στην υποστήριξη της πληροφοριακής στρατηγικής της Bayer, η οποία βασίζεται στην ολοκληρωμένη και μακροπρόθεσμη υλοποίηση προπαραμετροποιημένων λύσεων SAP για τις παγκόσμιες λειτουργικές δραστηριότητες της εταιρείας. Οι συμφωνίες παγκόσμιας συνεργασίας, όπως η πενταετής σύμβαση που υπεγράφη με τη Bayer, απευθύνονται σε μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν επιλέξει τη SAP ως προτιμώμενο πάροχο λύσεων πληροφορικής.


Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η SAP θα συνεργαστεί στενά με τη Bayer για την υλοποίηση λύσεων επιχειρησιακού λογισμικού. Η υλοποίηση στηρίζεται σε κοινά πρότυπα για όλα τα συστήματα της Bayer, σε όλο τον κόσμο. Η αξιοποίηση μιας πλήρως ενοποιημένης, παγκόσμιας πληροφοριακής στρατηγικής είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις προσπάθειες της Bayer γύρω από την αύξηση της κερδοφορίας και του μεριδίου αγοράς της, σε ένα περιβάλλον που επικρατούν οι παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες και ο έντονος διεθνής ανταγωνισμός. Επιπλέον, η Bayer επιθυμεί να αποκομίσει μελλοντικά οφέλη από τη μείωση του λειτουργικού κόστους, με την αξιοποίηση ενός επεκτάσιμου και αποδοτικού περιβάλλοντος λογισμικού.


Η συμφωνία καλύπτει την παροχή λογισμικού, υπηρεσιών συντήρησης και στρατηγικής συμβουλευτικής, καθώς και υπηρεσιών on-site υποστήριξης, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες ακριβώς στις ανάγκες της Bayer, μέσω της επιλογής SAP® MaxAttention™. Η συμφωνία επιτρέπει στη Bayer να ζητήσει λύσεις, τεχνολογία και λογισμικό SAP ανά πάσα στιγμή και ανάλογα με τις ανάγκες της. Έτσι, επιταχύνεται η υλοποίηση των διαδικασιών ενοποίησης σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ και οι διαδικασίες προμήθειας τεχνολογικών λύσεων γίνονται πιο εύκολες.


Με τη συμφωνία των δυο εταιρειών, οι διαδικασίες πληροφορικής της Bayer θα βασίζονται στο λογισμικό της SAP, γεγονός που τονίζει τη στρατηγική σημασία των λύσεων SAP για το τμήμα πληροφορικής της Γερμανικής εταιρείας. Η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών ξεκίνησε το 1984. Από το 2000, η SAP αποτελεί τον πιο σημαντικό στρατηγικό συνεργάτη της Bayer στον κλάδο του λογισμικού, έπειτα από ειδική συμφωνία που υπέγραψαν για την ανάπτυξη του περιβάλλοντος και των συστημάτων της γνωστής βιομηχανίας.