Ως πότε τα γιγαντιαία καλοκάγαθα Panda θα μασούν ανέμελα φύλλα ευκαλύπτου και bamboo; Το Kung Fu Panda ανατρέπει το στερεότυπο, μεταφέροντας τη νέα ταινία κινουμένων σχεδίων στις παιχνιδομηχανές!

Kung Fu PandaΈνα panda που ακούει στο όνομα Po είναι ο πρωταγωνιστής της νέας animated ταινίας της Dreamworks και του ομώνυμου videogame. Ο Po, λοιπόν, κυνηγάει το όνειρό του, να γίνει, δηλαδή, master του Kung Fu. Μέχρι να γίνει ο απόλυτος Dragon Warrior και να κερδίσει τον μεγάλο κακό που πάντα υπάρχει ως… «αλατοπίπερο» σε κάθε ταινία ή παιχνίδι, ο Po θα διδαχθεί τα μυστικά των πολεμικών τεχνών από το μεγάλο δάσκαλο Shifu.
Όπως είναι προφανές από τον τίτλο και μόνο, το Kung Fu Panda είναι ένα παιχνίδι που δεν στερείται χιούμορ. Απευθύνεται σε gamers όλων των ηλικιών και με τους σπαρταριστούς χαρακτήρες του είναι ικανό να απογειώσει τη διάθεσή σας. Αρκεί να αναφερθούμε σε μερικούς από τους εχθρούς σας όπως ο Great Gorilla και οι Wu Sisters, για να αποκτήσετε μια «πρόγευση» των σκηνών που διαδραματίζονται στο παιχνίδι. Ο Po αναπτύσσει νέους τρόπους για να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που συναντά σε περιβάλλοντα που ξεπερνούν κάθε φαντασία, κατά την διάρκεια των 13 levels του single player mode. Το gameplay εμπλουτίζεται συνεχώς με καινούρια στοιχεία όσο κερδίζετε τους αντιπάλους σας, καθώς νέες κινήσεις και multiplayer χαρακτήρες ξεκλειδώνονται. Μιλώντας για το multiplayer, οι παίκτες μπορούν να συνασπιστούν ή να παίξουν ένας εναντίον ενός στην αρένα αλλά και σε άλλα mini games. Ο χειρισμός είναι εύκολος, καθώς ο δεξιός αναλογικός μοχλός ελέγχει την κάμερα, ο αριστερός την κίνηση του Po και τα κουμπιά αναλαμβάνουν τις γρήγορες ή δυνατές επιθέσεις, τα άλματα και τις ειδικές ενέργειες. Υπάρχει ιδιαίτερο βάθος, ωστόσο, στα combos που μπορεί τελικά να εκτελέσει ο πρωταγωνιστής, ο οποίος μπορεί υπό την εμπνευσμένη καθοδήγησή σας να πραγματοποιήσει από εναέριες κλωτσιές (τρέμε Bruce Lee) και uppercuts που θα ζήλευε ο Ζαμπίδης μέχρι λαβές που θυμίζουν wrestling. Όταν συσσωρεύσετε μάλιστα αρκετή δύναμη «chi», μπορείτε να εξαπολύσετε special attacks που σκορπούν τον τρόμο στους εχθρούς σας. Αν σας ανοίξει η όρεξη, οι εξουδετερωμένοι αντίπαλοι αφήνουν πίσω τους συνήθως γενναίες μερίδες φαγητού για το συμπαθές panda, μιας και το φαί επουλώνει κάθε πληγή! Στα highlights του παιχνιδιού συγκαταλέγεται η κίνηση «Panda Stumble», όπου ο Po κουλουριάζεται σχηματίζοντας μια ασπρόμαυρη μπάλα, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του ως άλλος Sonic the Hedgehog. Αν σας άρεσε η ταινία, σας προτείνουμε το game ανεπιφύλακτα!

ΣΥΣΤΗΜΑ
PC, Xbox 360, Wii, DS, PS3, PS2

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΓΡΑΦΙΚΑ: 8,5
ΗΧΟΣ: 8,5
GAMEPLAY: 9
ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9
ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ
Dionic