Σε δύο τεστ του AV-Comparatives.org, το Panda Antivirus Pro υπερέβη τις ικανότητες ανίχνευσης malware των ανταγωνιστών του.


Panda Antivirus ProΣτο δεύτερο μέρος του Main Test Series στην κατηγορία Retrospective/Proactive του AV-Comparatives.org του Μαΐου 2010, το Panda Antivirus Pro 2010 επικράτησε με top score στην ικανότητα πρόληψης. Σύμφωνα με την έκθεση του AV-Comparatives.org, το συγκεκριμένο πεδίο δοκιμών “δείχνει πόσο καλές είναι οι ικανότητες προληπτικής ανίχνευσης των scanners στον εντοπισμό νέων απειλών”, και η Panda βρίσκεται στην κορυφή της απόδοσης με ένα εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 63% στον εντοπισμό νέων malware, χρησιμοποιώντας μόνο heuristics and generic signatures. Στο πρώτο μέρος της δοκιμής που αφορούσε στο On-Demand Malware Detection και πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2010, το Panda Antivirus Pro 2010 πέτυχε επίσης υψηλό σκορ, με 99,2% στον εντοπισμό των δειγμάτων.


Σε ένα ξεχωριστό, αλλά παρόμοιο συγκριτικό τριών προϊόντων ασφαλείας που διεξήχθη από το έγκριτο γερμανικό περιοδικό τεχνολογίας c’t magazine, το οποίο δημοσιεύθηκε το Μάιο 2010, η Panda Security πέτυχε υψηλά σκορ και στις δύο κατηγορίες, on-demand test και proactive/heuristic, εντοπισμού νέων malware.