Το Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies κυκλοφορεί στην Ευρώπη για την οικογένεια του Nintendo DS.


dragon quest logoΜε εταιρεία ανάπτυξης την Square Enix Co., Ltd., το παιχνίδι αυτό έχει γίνει ήδη φαινόμενο για τους παίκτες όλων των ηλικιών της Ιαπωνίας, καθώς έχει πουλήσει πάνω από 4.2 εκατομμύρια αντίτυπα. Πριν ξεκινήσουν την περιπέτειά τους, οι παίκτες θα δημιουργήσουν τους δικούς τους ήρωες, αποφασίζοντας πώς θέλουν να είναι το πρόσωπό τους, τα μαλλιά και τα ρούχα τους. Καθώς ξετυλίγεται η ιστορία, οι παίκτες θα γίνονται πιο δυνατοί, πιο έξυπνοι και θα μπορούν να παίρνουν μέρος στη παρέα τους διάφορες συντροφιές. Οι παίκτες θα μπορούν να ανακαλύψουν πάνω από 1,000 αντικείμενα ρουχισμού, πανοπλίας, όπλων, και άλλα, που θα τους δώσουν μια μοναδική εμφάνιση και ειδικές ικανότητες. Επίσης, θα μπορούν να αλλάζουν οποιαδήποτε στιγμή το χαρακτήρα τους, διαλέγοντας από μια ποικιλία αποστολών που θα έχουν επιρροή στις ικανότητές τους και τις δυνάμεις τους στο παιχνίδι.


Στο DRAGON QUEST IX: Sentinels of the Starry Skies, οι παίκτες ξεκινούν την περιπέτειά τους σαν φύλακες μιας πόλης που έχουν ως αποστολή να πάρουν πίσω τους καρπούς ενός ιερού δέντρου, οι οποίοι και έχουν τη δυνατότητα να ικανοποιούν ευχές. Θα ταξιδέψουν σε όλο το κόσμο, θα νικήσουν δυνατά τέρατα και θα ξεδιπλώσουν ένα επικό storyline. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι παίκτες θα αναμετρηθούν με ισχυρούς αντιπάλους σε πρόσωπο με πρόσωπο αναμετρήσεις, και θα αλληλεπιδράσουν με διάφορους χαρακτήρες.


Το DRAGON QUEST IX: Sentinels of the Starry Skies περιέχει special modes που επιτρέπουν στους παίκτες να μοιραστούν την περιπέτειά τους με άλλους, δίνοντας τη δυνατότητα μέχρι και σε τέσσερις παίκτες να συνεργαστούν μέσω τοπικής ασύρματης σύνδεσης, να αντιμετωπίσουν τέρατα και να εξερευνήσουν dungeons συνεργατικά. Οι παίκτες θα μπορούν να αφήσουν το δικό τους παιχνίδι ενεργό, και να αλληλεπιδρούν με άλλους παίκτες μέσω της “Canvassing Mode.” Πληροφορίες για τους μοναδικούς χαρακτήρες των παικτών μπορούν να μεταφέρονται ασύρματα σε άλλους, και οι χάρτες θησαυρών μπορούν να ανταλλάσσονται αυτόματα από παίκτες μέσω της Canvassing Mode.


dragon quest nintendo dsΟι παίκτες που θέλουν να πάρουν μέρος σε διαφορετικές δραστηριότητες μπορούν να πάρουν μέρος σε ειδικά side quests. Κάποια από αυτά τα quests θα γίνουν διαθέσιμα μέσα από τη πρόοδο του παιχνιδιού, ενώ επιπλέον quests θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν download από τους παίκτες που έχουν πρόσβαση στο internet μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, δίνοντας τους επιπλέον τροφή για εξερεύνηση είτε μόνοι, είτε μαζί με τους φίλους τους. Κάποια από αυτά τα quests θα αποτελούν συνέχεια του βασικού storyline του παιχνιδιού, ενώ άλλα θα αποτελούν ανεξάρτητες αποστολές..


Το DRAGON QUEST: Sentinels of the Starry Skies, ένα από τα πιο επικά παιχνίδια για το Nintendo DS, συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κλασικού παιχνιδιού: επιλογές customisation, υπέροχη ιστορία, και τη δυνατότητα να μοιραστούν μαζί με τους φίλους τους αυτή την ατέλειωτη εμπειρία.