Η Intrasoft International -μέλος του Ομίλου Intracom IT Services- επιλέχθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων (ECHA).


intrasoft internationalO Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων, με έδρα το Ελσίνκι της Φινλανδίας, επέλεξε την Intrasoft ως έναν από τους προτιμώμενους προμηθευτές για 4 από τα 10 Τμήματα (Lots) διετούς ανταγωνιστικής σύμβασης-πλαισίου που αφορά στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών πληροφορικής και διαθέτει μέγιστο προϋπολογισμό 5,8 εκατ. ευρώ για το σύνολο προτιμώμενων προμηθευτών.


Σύμφωνα με αρχική εκτίμηση, η INTRASOFT International θα λάβει το ένα τέταρτο του συνολικού συμβατικού προϋπολογισμού. Η σύμβαση έχει δυνατότητα ανανέωσης για 2 πρόσθετες περιόδους 12 μηνών. Το έργο αυτό θα ενισχύσει το διεθνές προφίλ της INTRASOFT International, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της σε νέες γεωγραφικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ο ECHA διαχειρίζεται όλες τις διαδικασίες καταχώρισης, αξιολόγησης, αδειοδότησης και περιορισμού των χημικών προϊόντων στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διασφαλίζοντας υψηλά πρότυπα ασφάλειας και συνοχής και διατηρώντας ανταγωνιστική την ευρωπαϊκή βιομηχανία χημικών. Παρέχει επίσης επιστημονικές και τεχνικές συμβουλές στα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς επίσης και σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα.


Η INTRASOFT International υπέγραψε ήδη την πρώτη επί μέρους σύμβαση έργου στα πλαίσια του συμβολαίου με τον ECHA. Ο συμβατικός προϋπολογισμός καταμερίζεται σε τέσσερα Τμήματα: Στο Τμήμα 1 (Lot 1), η INTRASOFT International θα παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης συστήματος Microsoft Windows. Το Τμήμα 2 (Lot 2) αφορά στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης συστήματος Unix, το Τμήμα 3 (Lot 3) στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης δεδομένων και το Τμήμα 7 (Lot 7) στην παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης λογισμικού.