Η Gigabyte προσφέρει τα δικά της δωρεάν overclocking εργαλεία στο Διαδίκτυο για όλους τους ενδιαφερόμενους.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


gigabyte hotkey OCΤο GIGABYTE Hotkey OC προσφέρει real time αύξηση της απόδοσης του συστήματός σας μέσω συγκεκριμένων πλήκτρων στο πληκτρολόγιο του χρήστη που επιτρέπουν διάφορες ρυθμίσεις να γίνονται κατά τη διάρκεια ενός benchmark. To GIGABYTE Cloud OC επιτρέπει την τέλεση εργασιών overclocking σε οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να μπει στο Internet μέσω ενός browser και διαθέτει ταυτόχρονα συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi, ή Blutetooth.


To GIGABYTE Hotkey OC είναι μέρος της σουίτας εργαλείων EasyTune 6, ενός δωρεάν εργαλείου overclocking το οποίο υπάρχει ενσωματωμένο σε κάθε μητρική κάρτα της εταιρείας, με τη βοήθεια του οποίου όλοι οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικά προφίλ ενισχυμένης απόδοσης του συστήματός τους. Είναι εφικτή η μετάβαση από το ένα προφίλ στο άλλο, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.


Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να μοιραστούν τα προφίλ τους μέσω email, skype, MSN, κ.λπ. επιτρέποντας στις ομάδες overclocking να δουλεύουν εξ’ αποστάσεως. Οι συνδυασμοί πλήκτρων που επιτρέπουν τη χρήση των λειτουργιών overclocking είναι ‘Ctrl+ Alt+ Function keys (F1 ως F12)’, ‘Ctrl+ Alt+ αριθμητικά πλήκτρα (1 ως 9 & 0)’ ή ‘Ctrl+ Alt+ γράμματα αλφαβήτου (A ως Z)’ με μέγιστο τα 4 hotkeys.


gigabyte cloud OCΤο GIGABYTE Cloud OC από τη μεριά του είναι μια δωρεάν εφαρμογή overclocking που επιτρέπει την τέλεση εργασιών ενίσχυσης της απόδοσης ενός PC, μέσα από τη χρήση οποιασδήποτε συσκευής ικανής να μπει στο Web, όπως ένα smart phone, iPad, iPhone, Netbook κ.λπ. Ο χρήστης πρέπει να συνδεθεί μέσω Ethernet, Wi-Fi, Βluetooth προκειμένου να χειριστεί ένα panel με tabs (Tuner, System Info, Control). Το Tuner επεμβαίνει στην ταχύτητα του επεξεργαστή, στη χρήση της μνήμης, στις συχνότητες οθονών κ.λπ. Το System Info επιτρέπει την παρακολούθησε σε πραγματικό χρόνο της θερμοκρασίας του επεξεργαστή, των ανεμιστήρων και άλλων στοιχείων της λειτουργίας του συστήματος. Το Control δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να κάνει επανεκκίνηση, τερματισμό λειτουργίας, hibernate και άλλων εντολών ενέργειας.


Το GIGABYTE Cloud OC δουλεύει σε όλες τις μητρικές με chipset X58, P55 και H55 της GIGABYTE. Σταδιακά θα υποστηρίζονται και άλλα μοντέλα μητρικών της εταιρείας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε και στο link που ακολουθεί: http://www.gigabyte.com/microsite/207/hot-key-oc.html and http://www.gigabyte.com/microsite/208/cloud-oc.html.