Η περίοδος 2009-2010 βρίσκει την Xerox πρωταγωνιστή στην αγορά έγχρωμων και ασπρόμαυρων εκτυπωτών και πολυλειτουργικών μηχανημάτων γραφείου.


Ribbon - Xerox IT Friendliness OAΟι νέες διακρίσεις και κορυφαίες βραβεύσεις επιβεβαιώνουν πως η εταιρεία συνεχίζει την ανοδική της πορεία, επισφραγίζοντας για μια ακόμη φορά την ποιότητα και την εγκυρότητα του ονόματος Xerox.


Κατά τη διάρκεια του 2009, η Xerox συγκέντρωσε 28 βραβεία για 15 συνολικά προϊόντα, 10 έγχρωμα και 5 ασπρόμαυρα, τα οποία προέρχονται τόσο από τα εγκυρότερα και πιο αξιόπιστα διεθνή περιοδικά τεχνολογίας, όσο και από τους πλέον έγκριτους οργανισμούς ερευνών και δοκιμών ΙΤ, όπως είναι ο BERTL και ο Buyers Laboratory Inc., αλλά και ο ανεξάρτητος οδηγός καταναλωτών για την αγορά ειδών γραφείου Better Buys for Business.


BERTLΙδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στη σειρά WorkCentre 7400® (7425/ 7428/ 7435), την πιο αποδοτική και καινοτόμο σειρά Α3 έγχρωμων πολυλειτουργικών συσκευών που έχει παρουσιαστεί ποτέ, αλλά και στην πρωτοποριακή σειρά προϊόντων ColorQube 9200, τα πρώτα υψηλής ταχύτητας πολυλειτουργικά συστήματα στερεάς μελάνης στον κόσμο. Οι δύο σειρές, που διακρίνονται αμφότερες για τη συμβολή τους στην αύξηση της παραγωγικότητας και τη μείωση του κόστους, αλλά και για τα περιβαλλοντικά τους οφέλη, απέσπασαν για το 2009 τρία και πέντε βραβεία αντίστοιχα. Στην κατηγορία των ασπρόμαυρων πολυλειτουργικών συστημάτων, τώρα, αξίζει να αναφερθούμε στο προηγμένων χαρακτηριστικών Workcentre 4260, το οποίο τιμήθηκε για τις επιδόσεις του με τρία βραβεία, σε αναγνώριση της βοήθειας που παρέχει στις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να διαχειρίζονται καλύτερα τις εργασίες τους.


Το 2010 ξεκίνησε το ίδιο δυναμικά για την Xerox, η οποία μέχρι το Μάιο είχε ήδη καταφέρει να τιμηθεί με 10 βραβεία από κορυφαία ευρωπαϊκά περιοδικά, μεταξύ των οποίων και το ελληνικό PC World, που βαθμολόγησε τον Phaser 6140 με 5 στα πέντε αστέρια και του έδωσε τις σπουδαίες διακρίσεις «Κορυφαίες Επιδόσεις», «Άριστο Προϊόν», «Συμφέρουσα Αγορά» και “Editor’s Choice”. Ανάμεσα στα προϊόντα που αναδείχθηκαν πρώτα στις προτιμήσεις των ελληνικών περιοδικών του χώρου βρίσκεται και ο Phaser 6128, που χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό RAM ως «ο τέλειος συνεργάτης που τα κάνει όλα!».