Πρώην στέλεχος της Deutsche Telekom επιστρατεύτηκε για τη ρουμανική RomTelecom, από τη μετοχική σύνθεση της οποίας ο ΟΤΕ κατέχει το 54%.

Συγκεκριμένα πρώην αντιπρόεδρος της Deutsche Telekom, ο κ. Βόλφγκανγκ Μπρόιερ, ανέλαβε από την 1η Αυγούστου τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του τομέα τεχνολογίας και ανάπτυξης του ρουμανικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού. Ο κ. Μπρόιερ ως αντιπρόεδρος της Deutsche Telekom είχε υπό την εποπτεία του τις περιοχές της κεντρικής Ευρώπης και ήταν CEO της T-Mobile Croatia. Στη RomTelecom ο κ. Μπρόιερ θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη υποδομών και εφαρμογών νέων τεχνολογιών για τη μεγαλύτερη εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας της Ρουμανίας. Η RomTelecom αναμένεται να διαθέσει φέτος πάνω από 170 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις, η πλειονότητα των οποίων θα κατευθυνθούν προς το δίκτυο.
Σημειώνεται ότι στις αρχές του καλοκαιριού η Romtelecom, θυγατρική κατά 54% του ΟΤΕ, ανακοίνωσε τον τετραπλασιασμό του αριθμού των χρηστών της σε υπηρεσίες ευρυζωνικού Iντερνετ. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των συνδρομητών της έχει ανέλθει σε 500.000 από τις αρχές του 2007. Συνολικά το μερίδιο αγοράς της Clicknet της Romtelecom είχε αυξηθεί σε 20% στα τέλη του 2007, από περίπου 7% το 2006. Η εταιρεία επιδιώκει την αύξηση των πωλήσεών της και εκτός της αγοράς της σταθερής τηλεφωνίας. Η ενίσχυση των πωλήσεων σε υπηρεσίες Ιντερνετ και συνδρομητικής τηλεόρασης εκτιμάται ότι θα «προστατέψει» το μερίδιο αγοράς της εταιρείας και θα βελτιώσει την κερδοφορία της.