Για πρώτη φορά στην Αυστραλία, η Telstra μαζί με την Huawei παρουσίασαν με επιτυχία το Long Term Evolution Technology στα 1800 MHz.


LTE_logoΤα 1800 MHz χρησιμοποιούνται για τις υπηρεσίες 2G GSM παγκοσμίως και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τεχνολογίας LTE. Καθώς οι πάροχοι προσπαθούν να αναπτύξουν δίκτυα LTE, είναι αναμενόμενο ότι αυτό το φάσμα των 1800 MHz θα συμπληρωθεί από το φάσμα των 2600 MHz και των 700 MHz όπου αναμένεται να γίνει διαθέσιμα μέσω του ψηφιακού μερίσματος.


Ο Michael Rocca, Chief Operations Officer της Telstra, δήλωσε: “η έρευνα των επιδόσεων της τεχνολογίας LTE σε μία ποικιλία από ζώνες συχνοτήτων, παίζει καθοριστικό ρόλο για τη δημιουργία επιλογών ανάπτυξης που θα φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα για παρόχους καθώς και για τον τελικό πελάτη”.


Η Telstra και η Huawei συνεχίζουν να δοκιμάζουν την τεχνολογία LTE προκειμένου να κατανοήσουν τα χαρακτηριστικά και τις εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην εξέλιξη δικτύων «Next G».


Η αξιολόγηση στα 1800 MHz θα περιλαμβάνει δοκιμαστικά στα οποία θα χρησιμοποιούνται κεραίες MIMO καθώς και πολλές κορυφαίες προηγμένες τηλεπικοινωνιακές λύσεις, όπως Inter Cell Interference Coordination για την μείωση των παράσιτων των δικτύων και τη βελτίωση της απόδοσης, και Self Organising Networks, όπου η τεχνολογία LTE βελτιστοποιεί αυτόματα την απόδοση μειώνοντας σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα, ενώ παράλληλα βελτιώνει την εξυπηρέτηση πελατών.