Τα νέα κινητά που θα κυκλοφορήσουν στη Νοτιοανατολικής Ασίας είναι εξοπλισμένα με μία ελληνική εφεύρεση, τη συσκευή Miroamer.


mp_hotmixΤη συσκευή αυτή δημιούργησε ο ομογενής Γιώργος Πάρθημος από τη Μελβούρνη. Πρόκειται, ουσιαστικά, για το πρώτο διαδικτυακό ραδιόφωνο αυτοκινήτου, που τώρα επεκτείνεται και στα κινητά Blackberry.


Η μόνιμη εφαρμογή του Miroamer στα κινητά Blackberry θα παρέχει στους κατόχους του κινητού τη δυνατότητα να ακούν μουσική από διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Επίσης, μέσω αυτής της εφαρμογής, θα δίνεται στους χρήστες η δυνατότητα πρόσβασης και σε άλλα διαδικτυακά ΜΜΕ.


Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει αρχίσει, πλέον, να αποδίδει μεγάλα έσοδα στην επιχείρηση αυτή της ομογένειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Νέος Κόσμος”. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, μάλιστα, η συμφωνία Blackberry-Miroamer θα επιφέρει κέρδη στην εν λόγω επιχείρηση δέκα εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας.


Ήδη, η γερμανική Audi εξοπλίζει τα αυτοκίνητα της με διαδικτυακά ραδιόφωνα, των οποίων η λειτουργία στηρίζεται αποκλειστικά στην εφεύρεση του Γιώργου Πάρθημου.