Η Retail@Link εγκαθιστά στην Bolton Hellas ΑΕΒΕ λύσεις Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης (e-Invoicing paperless).


retail@linkΗ Bolton Hellas, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων στην Ελλάδα (ενδεικτικά UHU, Softex, Rio Mare κλπ), επέλεξε να συνεργαστεί με την Retail@Link ΑΕ (μέλος του Ομίλου Entersoft) στον τομέα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, εφαρμόζοντας λύσεις για την ηλεκτρονική διακίνηση και αρχειοθέτηση άυλων φορολογικών παραστατικών, χωρίς την ανάγκη εκτύπωσης τους σε φυσικό παραστατικό (e-Invoicing / Paperless) και την υποστήριξη της μεταφοράς δεδομένων με Electronic Data Interchange (e-Invoicing / EDI).


Μέσω αυτής της συνδυαστικής λύσης της Retail@Link επιτυγχάνεται νόμιμη και ασφαλής αποϋλοποίηση των φορολογικών παραστατικών, επιβεβαίωση συμφωνιών, αρχειοθέτηση άυλων παραστατικών, ενημέρωση των εμπλεκομένων για την αποστολή και την παραλαβή των παραστατικών, παροχή αποθηκευτικού μέσου με τα παραστατικά συγκεκριμένης περιόδου για τον εκδότη και τον αποδέκτη, καθώς και portal για ασφαλή ανεύρεση, επισκόπηση και download των παραστατικών.


H υπηρεσία αυτή δίνει τη δυνατότητα στην Bolton Hellas AEBE να ανταλλάσσει τιμολόγια ηλεκτρονικά, καταργώντας την έκδοση/αποστολή χάρτινου τιμολογίου προς τους λιανέμπορους με τους οποίους συνεργάζεται. Τα οφέλη που προκύπτουν μέσω αυτής της λύσης είναι:
– Οικονομία χρόνου και κόστους από την κατάργηση της χειροκίνητης καταχώρησης
– Μείωση των λαθών κατά τη διάρκεια της καταχώρησης
– Καλύτερη συμφωνία καρτέλας υπολοίπων με τον λιανέμπορο
– Ταχύτερος χρόνος παραλαβής εμπορευμάτων
– Ποιοτικότερη αξιοποίηση ανθρωπίνων και υλικών πόρων
– Μείωση στο κόστος από τα αναλώσιμα (χαρτί, μελάνια κλπ)
– Κατάργηση εξόδων αποστολής και εντύπων
– Ευκολότερη διαχείριση τιμολογίων


Η προηγμένη αυτή λύση προσφέρει στην Bolton Hellas AEBE σημαντικά επιχειρηματικά οφέλη, τόσο ως προς την βελτίωση και αύξηση της απόδοσης της επεξεργασίας των δεδομένων τιμολόγησης, όσο και σε επίπεδο διαχείρισης πόρων. Οι λύσεις ηλεκτρονικής τιμολόγησης της Retail@Link ΑΕ αποτελούν ένα δυνατό εργαλείο, το οποίο διευκολύνει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αυτοματοποιώντας διαδικασίες χρονοβόρες και υψηλού κόστους.


Επιπλέον, αναμένεται φορολογική ρύθμιση βάση της οποίας θα είναι υποχρεωτικό, τα τιμολόγια μεταξύ των επιχειρήσεων αλλά και του δημοσίου τομέα, για συναλλαγές μεγαλύτερες από μια συγκεκριμένη αξία, ή για συναλλαγές από ορισμένους κλάδους να γίνονται αποδεκτά μόνο ηλεκτρονικά. Στο πλαίσιο αυτό η Retail@Link ΑΕ παρέχει ήδη στους πελάτες της τα επιχειρηματικά πλεονεκτήματα που σχετίζονται με τη χρήση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, η οποία είναι συμβατή με την υπάρχουσα αλλά και με την αναμενόμενη νομοθεσία.