Η Skylogic υποστήριξε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τηλεοπτικών Σταθμών Περιφέρειας «Η Περιφέρεια στο Επίκεντρο».


Skylogic LogoH εταιρεία Skylogic, θυγατρική της Eutelsat, ενός από τους κορυφαίους παρόχους δορυφορικών επικοινωνιών στον κόσμο συμμετείχε ως χορηγός στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τηλεοπτικών Σταθμών Περιφέρειας «Η Περιφέρεια στο Επίκεντρο» που διοργανώθηκε στις 8 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel.


Στόχος του συνεδρίου, ήταν να αποτελέσει σημείο συνάντησης αλλά και φόρουμ ανταλλαγής απόψεων εκπροσώπων του κλάδου των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, εκπροσώπων της πολιτείας, της ακαδημαϊκής ζωής, των θεσμικών φορέων και των επιχειρηματικών ενώσεων.


Η Skylogic παρέχει υπηρεσίες broadband IP (internet protocol) και δορυφορικής τηλεόρασης για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, για μεγάλους βιομηχανικούς ομίλους και για τη Δημόσια Διοίκηση. Με συνολική χωρητικότητα σε 26 δορυφόρους μέσω του δικτύου της Eutelsat, γεωγραφική κάλυψη σε πάνω από 150 χώρες και πληθυσμιακή κάλυψη που αγγίζει το 90% του πληθυσμού της γης, οι υπηρεσίες της Skylogic είναι διαθέσιμες σε περισσότερα από 123 εκατομμύρια νοικοκυριά παγκοσμίως.


Ο Αναστάσιος Νικογιάννης, Regional Area Manager για το Ευρυζωνικό Internet στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια δήλωσε σχετικά: «Αναμφισβήτητα, η τεχνολογία και η νέα ψηφιακή εποχή αποτελούν τεράστιες ευκαιρίες αλλά και προκλήσεις για τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς αναφορικά με την συμβολή τους στην νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται αλλά και την αναπτυξιακή διάσταση που παρέχουν στις τοπικές κοινωνίες. H Skylogic μέσω των δορυφόρων της Eutelsat εκπέμπει σε 3.400 τηλεοπτικά κανάλια, πολλά εκ των οποίων τοπικά, και σε 1,100 ραδιοφωνικούς σταθμούς δίνοντας την δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στον κόσμο της πληροφορίας και των τηλεοπτικών καναλιών σε παγκόσμιο επίπεδο».


Το συνέδριο συντελέστηκε υπό την αιγίδα της ΕΠΕΚ (Ένωση Περιφερειακών Καναλιών Ελλάδος) και της ΤΕΠ (Τηλεόραση Ελληνικής Περιφέρειας), που εκπροσωπούν το σύνολο σχεδόν των Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών της χώρας και προσέλκυσε πλήθος συμμετεχόντων.