Προετοιμαστείτε για μια περιπέτεια Metroid όπως καμία άλλη, όπου η άμεση δράση συνδέεται με το προσωπικό στοιχείο με ένα μοναδικό τρόπο.


R3O_S6_Samus_ad KopieΤο Metroid: Other M κυκλοφορεί στην Ευρώπη για το Wii στις 3 Σεπτεμβρίου 2010. Μια από τις πρώτες ηρωίδες στην ιστορία των videogames, η Samus Aran παίζει καθοριστικό ρόλο για άλλη μια φορά σε αυτή την άνευ προηγουμένου συνεργασία της ομάδας της Team Ninja με τους αρχικούς σχεδιαστές της σειράς Metroid.


Παίζοντας ως Samus, οι παίκτες θα μεταβαίνουν μεταξύ οπτικής τρίτου και πρώτου προσώπου για πρώτη φορά σε παιχνίδι Metroid. Εξερευνήστε και πολεμήστε σε οπτική τρίτου προσώπου κρατώντας το Wii Remote πλάγια, και – όποτε θέλετε – αλλάξτε σε οπτική πρώτου προσώπου βλέποντας μέσα από τα μάτια της Samus, δείχνοντας απλά με το Wii Remote στην οθόνη.


Με αυτό τον τρόπο έχετε τη δυνατότητα για νέους τρόπους εξερεύνησης και μάχης. Δείτε μέσα από τα μάτια της Samus για να εξερευνήσετε προσεκτικά ένα μέρος για κρυμμένα αντικείμενα, αποκτήστε πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες και κάνετε ειδικές επιθέσεις στους εχθρούς. Στην οπτική τρίτου προσώπου αντιμετωπίστε πλήθος εχθρών με το Beam weapon της Samus, το οποίο έχει τη δυνατότητα για αυτόματη στόχευση καθιστώντας τη δράση γρήγορη και συγκλονιστική.


Η Samus είναι πιο φυσική στο Metroid: Other M, και κάνει διάφορες melee attacks. Πηδήξτε πάνω στους εχθρούς κάνοντας την Overblast attack, χρησιμοποιήστε το πλήκτρο 1 για να κάνετε Counter-attack και αποτελειώστε τους τραυματισμένους εχθρούς με Lethal Strike. Άλλες καινούριες κινήσεις περιλαμβάνουν την αποφυγή εχθρικών επιθέσεων με τη Sensemove και την Concentration move για την ανάκτηση ζωής κρατώντας το Wii Remote κάθετα και πιέζοντας το πλήκτρο A. Επίσης, υπάρχει ένα νέο όπλο, το Diffusion Beam, το οποίο σκορπίζει Charge Beams μετά τη σύγκρουση και χτυπά επιπλέον εχθρούς.


Πέρα από τα νέα χαρακτηριστικά, η ομάδα ανάπτυξης δε θα μπορούσε να αψηφήσει αυτό που έχει καταστήσει τα παιχνίδια Metroid τόσο αξέχαστα: την ατμόσφαιρα, την αναζήτηση και την καταπληκτική ιστορία. Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μοναδικό, γιγάντιο Galactic Federation vessel – το οποίο περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από τοποθεσίες, η καθεμία με διαφορετικά περιβάλλοντα, μοναδική χλωρίδα, πανίδα και εχθρούς.


Η Biosphere, για παράδειγμα, είναι μια τεράστια έκταση που περιλαμβάνει μια ζούγκλα γεμάτη καταρράκτες, βροχοπτώσεις και αμέτρητα τροπικά – και επιθετικά – πλάσματα και φυτά. Η Cryosphere, αντίθετα, είναι ένα κρύο, χιονισμένο περιβάλλον όπου η θερμοκρασία είναι τόσο χαμηλή που οι είσοδοι είναι συχνά παγιδευμένες με πάγο. Η Pyrosphere, είναι μια περιοχή γεμάτη ηφαίστεια και μάγμα. Μερικές περιοχές έχουν τόσο υψηλές θερμοκρασίες που η ζωή της Samus θα μειωθεί αν δεν εξοπλιστεί με το ανθεκτικό στην υψηλή θερμοκρασία Varia Suit.


Εξερευνώντας αυτά τα εχθρικά περιβάλλοντα, θα εισχωρήσετε βαθιά σε μια προσωπική ιστορία που ξεδιπλώνει την αλήθεια για την Samus, αποκαλύπτοντας τα συναισθήματά της, τα ελαττώματά της και το κίνητρό της για να γίνει Bounty Hunter. Η ιστορία ξεκινά κατευθείαν ακολουθώντας τις εξελίξεις στο Super Metroid, όπου ένα μωρό Metroid έδωσε τη ζωή του για να προστατέψει την Samus. Με voice acting στα αγγλικά και με πάνω από μια ώρα με όμορφα παρουσιασμένες cut-scenes κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, το Metroid: Other M δεν είναι μόνο απολαυστικό να το παίζει κανείς, αλλά και να το παρακολουθεί. Η μετάβαση από τις cut-scenes στο gameplay και η φυσική εναλλαγή μεταξύ τρίτου και πρώτου προσώπου προσδίδουν στο παιχνίδι αυτό την πιο κινηματογραφική εμπειρία που είχατε ποτέ σε παιχνίδι Metroid.


Πάρτε το Beam σας και τις βόμβες σας και ετοιμαστείτε να εξερευνήσετε το περιβάλλον σας με το Metroid: Other M που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη για το Wii στις 3 Σεπτεμβρίου 2010.