Αισιοδοξία εκφράζεται στον οδηγό Digital Planet, ο οποίος εκδίδεται κάθε δύο χρόνια από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Τεχνολογίας και Υπηρεσιών Πληροφορικής (WITSA).


witsaΣυγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Digital Planet, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν στο site του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (www.sepe.gr), ο οποίος είναι μέλος του WITSA, οι τεχνολογικές δαπάνες στην Ελλάδα θα ανέλθουν φέτος στα 18,3 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο σε σχέση με τα 16,9 δισ. δολάρια που εκτιμάται ότι δαπανήθηκαν το 2009.


Σύμφωνα με το Digital Planet, οι περισσότερες δαπάνες για λύσεις τεχνολογίας θα γίνουν από τους οικιακούς χρήστες (περίπου 9,8 δισ. δολάρια), ενώ ακολουθεί ο κλάδος των μεταφορών και οι δαπάνες της δημόσιας διοίκησης για την ψηφιοποίηση του κράτους.
Οι συγγραφείς του οδηγού είναι αρκετά αισιόδοξοι και για την επόμενη τριετία, καθώς αναμένουν ότι οι δαπάνες το 2011 θα φθάσουν στα 20,31 δισ. δολάρια, το 2012 στα 21,54 δισ. δολάρια και στα 22,64 δισ. δολάρια το 2014.