Η HP ανακοινώνει ότι ο Στέφανος Γιουρέλης τίθεται επικεφαλής του τομέα Enterprise Business και Managing Director στην περιοχή της Αφρικής.


hp logo 2010Στο νέο του ρόλο ο κύριος Γιουρέλης θα ηγείται των δραστηριοτήτων του τομέα HP Enterprise Business στην περιοχή, ενώ παράλληλα θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη σχέσεων με τους πελάτες, οι οποίες θα εγγυώνται βέλτιστη εμπειρία από την αξιοποίηση των τεχνολογιών της HP.


Η περιοχή της Αφρικής είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη στρατηγική της HP που επικεντρώνεται σε αναδυόμενες αγορές και να παραμένει κοντά στους πελάτες της. Η συγκεκριμένη διοικητική περιφέρεια της HP καλύπτει 51 χώρες της Αφρικανικής ηπείρου. Ο κύριος Γιουρέλης θα αναφέρεται στον κύριο Santiago Cortes, Managing Director και Vice President, Enterprise Business, HP Μέσης Ανατολής, Μεσογείου και Αφρικής (MEMA). Η περιοχή ΜΕΜΑ για την HP καλύπτει 71 χώρες.


Ο Στέφανος Γιουρέλης, διετέλεσε επικεφαλής του τομέα Enterprise Business και Managing Director για την HP στην Ελλάδα από το 2006. Το 2008, κατέκτησε τον τίτλο του «Manager of the year», επιβεβαιώνοντας την επιτυχημένη πορεία και τις εξαιρετικές επιδόσεις της εταιρίας. Παράλληλα, είχε ενεργό συνεισφορά στην ανάδειξη της HP ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες μεγάλες εταιρίες για το εργασιακό τους περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2009, από το «Great Place to Work Institute Hellas».


Επιπλέον, μια από τις βασικές του προτεραιότητες για την HP Hellas ήταν η ανάδειξη της εταιρίας ως υπεύθυνου εταιρικού πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία ανέλαβε πολλές κοινωνικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία με διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις μέσα στα τελευταία χρόνια. Αναγνώριση των δράσεων αυτών αποτελεί και η πρόσφατη βράβευση της HP Hellas από «το Χαμόγελο του Παιδιού» για τη συνεισφορά της στην υλοποίηση της «Γραμμής SOS 1156» για τα παιδιά. Οι δραστηριότητες του τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο αναδεικνύουν την πολυσχιδή προσωπικότητα του και τις αναμφισβήτητες ηγετικές του ικανότητες.


Ο κύριος Γιουρέλης διαδέχεται τον Rainer Koch, ο οποίος αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του εκτός εταιρίας. Σημειώνεται ότι καθήκοντα Managing Director για την HP στην Ελλάδα θα αναλάβει προσωρινά ο κύριος Γιώργος Μιχαλόπουλος, Οικονομικός Διευθυντής της HP Hellas.