Μπορεί η Toshiba να έχασε τη μάχη για τον διάδοχο του “παραδοσιακού” DVD, καθώς το Blu-ray της Sony επικράτησε του HD DVD, εξακολουθεί ωστόσο να βελτιώνει τις συσκευές αναπαραγωγής των απλών DVD.

Το νέο μοντέλο DVD player XD-E500, με αναβαθμισμένες επιδόσεις, ειδικά για τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, θα πωλείται στην ενδεικτική τιμή των 150 δολαρίων, που μπορεί να είναι σχεδόν διπλή από την τιμή των απλών συσκευών αναπαραγωγής DVD, αλλά είναι ταυτόχρονα και μικρότερη από τη μισή τιμή των ακριβών ακόμα συσκευών Blu-ray. Το XDE, σύμφωνα με τους αρμόδιους της Toshiba, δεν προσπαθεί να ανταγωνιστεί το Blu-ray, αλλά αντίθετα στη βελτίωση της εικόνας των απλών DVD που όλοι έχουμε σπίτι.
Οι συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray, που έχει λανσάρει η Sony, εκτόπισαν φέτος τις συσκευές HD DVD, κατακτώντας την πρώτη θέση ως το κορυφαίο φορμάτ δίσκων περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας, με αποτέλεσμα η Toshiba να διακόψει οριστικά την παραγωγή των HD DVD συσκευών.

Τρία χρόνια μετά την είσοδό τους στην αγορά, οι συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray χρησιμοποιούνται κυρίως για home theater, αλλά δεν έχουν καταφέρει να κατακτήσουν γενικά την αγορά, καθώς, σύμφωνα με μελέτες, οι περισσότεροι καταναλωτές τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο είναι ευχαριστημένοι με την τεχνολογία DVD.