Την αποχώρησή της από τη χώρα μας αποφάσισε αιφνιδίως η γαλλική αλυσίδα Fnac, μεταβιβάζοντας τα δυο καταστήματα της στην Public.


fnac_logoΗ εταιρία Fnac δεν επιβεβαίωσε την αποχώρησή της με κάποια επίσημη ανακοίνωσή της, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το τι θα γίνει με το τρίτο κατάστημα που πρόσφατα ο γαλλικός όμιλος εγκαινίασε στο Μοναστηράκι, εάν θα κλείσει και αυτό ή όχι.


Από την πλευρά της εταιρίας Public διευκρινιζόταν ότι δεν εξαγοράζεται η Fnac, αλλά ότι έγινε συμφωνία για την απόκτηση των δύο ακινήτων και των αποθεμάτων (βιβλία, ψηφιακοί δίσκοι κ.λ.π.) της γαλλικής αλυσίδας. Η αλυσίδα Public ανεβάζει έτσι τον αριθμό των καταστημάτων της σε 9, για Ελλάδα και Κύπρο. Ο Ρόμπυ Μπουρλάς, Γενικός Διευθυντής της Public, δήλωσε σχετικά: «Με τα 2 νέα καταστήματα στο The Mall Athens και στη Γλυφάδα και με τα 2 υφιστάμενα σε Σύνταγμα και Πειραιά πλέον καλύπτουμε γεωγραφικά το μεγαλύτερο κομμάτι της Αττικής, με πολύ κεντρικά σημεία σε κάθε περιοχή. Η ραγδαία ανάπτυξη των Public μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία οφείλεται στην επιβράβευση των πελατών μας που μας τιμούν καθημερινά και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να παραμείνουμε η πρώτη επιλογή τους ως πολυκατάστημα ψυχαγωγίας».


H Fnac, σε κοινοπραξία με τον Όμιλο Μαρινόπουλου, εγκαινίασε το πρώτο της κατάστημα στην Ελλάδα στο εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι στις 16 Νοεμβρίου 2005.