Οι συνδρομητές της Cosmote θα είναι οι πρώτοι χρήστες ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα που θα απολαύσουν ταχύτερες υπηρεσίες δεδομένων.


ericsson-logoΗ Ericsson και η COSMOTE ‘ανεβάζουν ταχύτητα’ και επιδεικνύουν την πρώτη ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα 42,2 Mbps στο δίκτυο της COSMOTE. Η Ericsson υλοποίησε την ταχύτερη ευρυζωνική σύνδεση στην Ελλάδα, την οποία επέδειξε η COSMOTE με επιτυχία κατά τη διάρκεια δοκιμών στο live δίκτυό της.


Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία dual carrier HSPA Evolution που αγγίζει ταχύτητες των 42,2 Mbps, οι συνδρομητές της COSMOTE θα μπορούν να «σερφάρουν» στο Internet, να παρακολουθούν live-streaming τηλεόραση και videos και να κατεβάζουν αρχεία με ταχύτητες που δεν ήταν δυνατές μέχρι σήμερα. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία με εξυπνότερο τρόπο ούτως ώστε να μειώσουν τις εκπομπές CO2 μέσω αποϋλοποίησης και αυξημένης αποδοτικότητας, οδηγώντας έτσι σε μια οικονομία χαμηλότερου ενεργειακού αποτυπώματος.


Με την υποστήριξη της Ericsson, η COSMOTE ήταν ο πρώτος πάροχος κινητών επικοινωνιών που εισήγαγε υψηλής ταχύτητας ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα ήδη από το 2006, ενώ το 2009 ανέβασε την ταχύτητα στα 21,6 Mbps και ακολούθως στα 28,8 Mbps με τη χρήση τεχνολογίας ΗSPA Evolution.


Η Ericsson πρωτοπορεί στην ανάπτυξη του High Speed Packet Access (HSPA), του κορυφαίου παγκόσμιου προτύπου κινητών επικοινωνιών τρίτης γενιάς. Το HSPA προσφέρει στους συνδρομητές υψηλές ευρυζωνικές ταχύτητες από τα notebooks και τις άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν, παντού όπου υπάρχει κάλυψη. Το HSPA σημειώνει ήδη τεράστια επιτυχία ανά τον κόσμο και έχει οδηγήσει στη δημιουργία ενός ταχύτατα αυξανόμενου οικοσυστήματος συσκευών και υπηρεσιών κινητής ευρυζωνικότητας με βάση τη συγκεκριμένη τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των smartphones, notebooks, PC Modems και wireless routers.