Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Κέντρου Ελέγχου Τεχνολογίας της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Σιγκαπούρη 2010.


Singapore_Youth_Olympics_2010_logoΕίναι το νευραλγικό κέντρο όπου παρακολουθούνται, υποστηρίζονται και διαχειρίζονται όλα τα πληροφοριακά συστήματα με σκοπό την άμεση ανταπόκριση και διόρθωση τυχόν απρόβλεπτων περιστατικών που θα επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία των Αγώνων.


H Atos Origin, ο παγκόσμιος συνεργάτης Πληροφοριακών Συστημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων, χρησιμοποιεί συστήματα που περιλαμβάνουν στοιχεία δικτύων, τηλεπικοινωνιών, διαπιστεύσεων, χρονοδιαγραμμάτων και βαθμολόγησης καθώς και μηχανογραφική υποστήριξη. «Η τεχνολογία του Κέντρου Ελέγχου αποτελεί βασική συνιστώσα για την ανάπτυξη της υποδομής πληροφορικής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων Σιγκαπούρη 2010», δήλωσε ο κ. Patrick Adiba, Executive Vice President, του τμήματος Ολυμπιακών Αγώνων της Atos Origin.


Το προηγμένο σύστημα διαχείρισης και τα εργαλεία του Κέντρου Ελέγχου Τεχνολογίας ενισχύουν την ετοιμότητα της ομάδας των τεχνικών για την πρόληψη, την ανίχνευση και αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως ελαττωματικό υλικό, αποτυχία του συστήματος, ιούς και ηλεκτρονική πειρατεία, ώστε να εξασφαλιστεί η άψογη λειτουργία των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων και στα 18 στάδια που θα πραγματοποιηθούν τα αγωνίσματα.


Ο τεχνολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ακόμη 6.000 κινητά τηλέφωνα, τα οποία θα εξοπλιστούν με ειδικό πρόγραμμα που θα περιέχει πληροφορίες για τα αγωνίσματα και το πρόγραμμα «Πολιτισμός & Εκπαίδευση». Κάθε συσκευή χρειάζεται 40 λεπτά για να εμπλουτιστεί με το ειδικό πρόγραμμα, να ελεγχθεί για τη σωστή λειτουργία του και να φορτίσει η μπαταρία του, ώστε να είναι έτοιμο να δοθεί στους χρήστες του.


Τα laptops θα περιλαμβάνουν επίσης ειδικό πρόγραμμα, με πληροφορίες για τα αγωνίσματα και τα αποτελέσματα, ενημέρωση για τους εθελοντές και το ημερήσιο πρόγραμμά τους, κτλ. Τα περισσότερα από αυτά, θα χρησιμοποιηθούν στο Ολυμπιακό Χωριό ούτως ώστε να έχουν οι αθλητές εύκολη πρόσβαση στο Internet.


Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων Σιγκαπούρη 2010
Η Σιγκαπούρη πρόκειται να διεξάγει τους πρώτους στην ιστορία Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα πραγματοποιηθούν από τις 14 έως τις 26 Αυγούστου 2010. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων Σιγκαπούρη 2010 θα φιλοξενήσουν περίπου 5.000 αθλητές και εκπροσώπους από 205 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, μαζί με περίπου 1.200 εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, 20.000 εθελοντές και 370.000 θεατές. Οι νεαροί αθλητές – ηλικίας μεταξύ 14 και 18 ετών – θα διαγωνιστούν σε 26 αθλήματα και θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης.


Σκοπός των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων είναι να εμπνεύσουν τους νέους παγκοσμίως να αγκαλιάσουν, να ενστερνιστούν και να εκφράσουν τις Ολυμπιακές Αξίες, την τελειότητα, τη φιλία και το σεβασμό. Πρόκειται να αφήσουν μια αθλητική, πολιτισμική και εκπαιδευτική κληρονομιά στους νέους της Σιγκαπούρης, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, καθώς επίσης να ενισχύσουν και να αναδείξουν τον αθλητικό πολιτισμό τόσο τοπικά όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.