Η Martin Logan παρουσιάζει τη νέα της δημιουργία στο κομμάτι του home entertainment, τη νέα σειρά Motion.


martin logan motion 01Γνωστή για τα μοναδικά τεχνολογικά επιτεύγματα στα ηχεία και εμπνευσμένη από τα μεγάλα ηλεκτροστατικά της μοντέλα, η Martin Logan προσφέρει απλόχερα και σε αυτή τη σειρά καινοτομίες. Το Folded Motion™ tweeter της νέας σειράς αποτελείται από ένα διάφραγμα διπλωμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζει 8 φορές μεγαλύτερη επιφάνεια από ένα συμβατικό tweeter μιας ίντσας. Αυτό, σε συνδιασμό με το πανάλαφρο υλικό κατασκευής, εξασφαλίζει πεντακάθαρες υψηλές συχνότητες και κορυφαία ανάλυση, τα πιο κρίσιμα σημεία για κάθε ηχείο.


Οι τεχνικοί της Martin Logan αντιμετώπισαν τους περιορισμούς του μεγέθους ενός μικρού ηχείου στις χαμηλές συχνότητες με ακόμα μία καινοτομία. Πρόκειται για το Folded Motion™ Cascading Bass Port, μία οπή bass reflex η οποία είναι σχεδιασμένη όπως ακριβώς είναι ένα πνευστό μουσικό όργανο, δηλαδή όσο πιο κοντά γίνεται στον αυθεντικό ήχο.


martin logan motion 02Με τις διπλωμένες πλευρές η μία μέσα στην άλλη, ουσιαστικά διπλασιάζεται η επιφάνεια της οπής bass reflex, παραμένοντας όμως σε μικρό μέγεθος. Το αποτέλεσμα αυτής της καινοτόμου σχεδίασης είναι ένα πρωτόγνωρα λεπτομερές και απαραμόρφωτο μπάσο για ηχείο τέτοιου μεγέθους.


Τα ηχεία διατίθενται από την Adamco στην ελληνική αγορά στην τιμή των €1.580 με ΦΠΑ.