Περίπου 1,8 εκατ. νέους συνδρομητές προσδοκά να προσθέσει στο ταχέως αναπτυσσόμενο πελατολόγιό της μέχρι το τέλος του έτους η θυγατρική της Cosmote στη Ρουμανία.

Mολονότι επισήμως η επιχείρηση αποφεύγει να επιβεβαιώσει την πληροφορία, πηγές της αγοράς τις οποίες επικαλούνται τοπικά μέσα, αναφέρουν πως στόχος του 3ου μεγαλύτερου operator κινητών επικοινωνιών της Pουμανίας είναι να κλείσει τη χρονιά με 5,4 εκατ. πελάτες, έναντι 3,6 εκατ. πελάτες στο τέλος του 2007. Hδη, με ορόσημο το πρώτο εξάμηνο του 2008, υπολογίζεται πως το πελατολόγιο της εταιρείας κατέρριψε το φράγμα των 4,6 εκατ. πελατών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξάλλου, επιδίωξη της εταιρείας είναι η συνδρομητική της βάση να αριθμεί 6,1 εκατ. πελάτες στο τέλος του 2009 και 6,6 εκατ. πελάτες στο τέλος του 2010. Σε αντίθεση με την Cosmote, στις δύο μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της Pουμανίας, Orange και Vodafone φαίνεται πως άρχισε να μετριάζεται ο ρυθμός ανάπτυξής τους.
Στον επενδυτικό τομέα, εν τω μεταξύ, η Cosmote ολοκλήρωσε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα μια επένδυση ύψους 22 εκατ. ευρώ, προκειμένου για την επέκταση και ανάπτυξη του δικτύου της στα βορειοδυτικά της περιοχής του Kλουζ. Πρόκειται για μέρος μιας ευρύτερης παρέμβασης στην ανάπτυξη του δικτύου, που θα φθάσει, συνολικά, σε αξία στα 36 εκατ. ευρώ, καθώς ορισμένες επενδύσεις θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους.
Aυτή τη στιγμή, να σημειωθεί, η Cosmote καλύπτει το 98% του πληθυσμού της Pουμανίας, ενώ πέρυσι, κυρίως για την υποδομή της στο δίκτυο, χρειάστηκε να επενδύσει περί τα 200 εκατ. ευρώ. Yπενθυμίζεται δε, ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2008, η εταιρεία εμφάνισε κύκλο εργασιών ενισχυμένο 94%, έναντι του αντίστοιχου 3μήνου πέρυσι.