Τα νέα laptop Latitude παρέχουν αυξημένη αυτονομία, μοναδική σχεδίαση και επιλογές 5 χρωμάτων.

Dell Latitude«Από το 1995, έχουμε αποστείλει τους περισσότερους επαγγελματικούς φορητούς υπολογιστές σε παγκόσμιο επίπεδο από οποιονδήποτε» ανέφερε ο κ. Michael Dell, πρόεδρος και CEO της Dell. «Το γεγονός αυτό και περισσότερες από 5 εκατομμύρια συζητήσεις με πελάτες καθημερινά, μας δίνουν μια πραγματική εικόνα των αναγκών των ψηφιακών νομάδων (digital nomad). Σήμερα, μετασχηματίζουμε αυτή τη γνώση σε επαναστατική παραγωγικότητα, φορητότητα και σχεδίαση. Τα νέα Latitudes είναι συναρπαστικά».

Η Dell σχεδίασε εκ νέου την οικογένεια Latitude απαντώντας στις ανάγκες εκτεταμένου αριθμού χρηστών:

* Υπερ-φορητά – Το Dell Latitude E4200 είναι ένας φορητός με οθόνη 12.1” με αρχικό βάρος από 1.0 Kg αποτελώντας τον ελαφρύτερο υπολογιστή για επιχειρησιακές ανάγκες στην ιστορία της εταιρείας(1). Το 13,3” Latitude E4300 με αρχικό βάρος από 1.54 Kg. Σχεδιασμένο για στελέχη που εργάζονται εκτός γραφείου και απαιτούν κορυφαίες επιδόσεις και χαμηλό βάρος. Τα συστήματα αυτά θα είναι διαθέσιμα τις προσεχείς εβδομάδες.

* Τυπικών αναγκών – Τα νέα Del Latitude E6400 και E6500, διαθέσιμα σήμερα, είναι συστήματα 14.1” και 15,4’’ με τιμές που ξεκινούν από €939 και €969 αντίστοιχα. Τα συστήματα είναι ιδανικά για την αντικατάσταση επιτραπέζιων υπολογιστών για χρήστες που αναζητούν υψηλές επιδόσεις.

* Απαραίτητα – Το Latitude E5400, ένας φορητός 14.1” με αρχική τιμή από €619 και το E5500, ένας φορητός 15,4΄΄ με αρχική τιμή από €619. Διαθέσιμα άμεσα, τα συστήματα περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά για τυπικές χρήσεις σε εξαιρετικά οικονομικές τιμές.

* Υψηλής ανθεκτικότητας – Το Latitude E6400 ΑΤG είναι ένα 14,1’’ semi-rugged φορητό σύστημα με τιμή από €1199 και θα είναι διαθέσιμο την επόμενη εβδομάδα. Έχει σχεδιαστεί και δοκιμαστεί για να ανταποκρίνεται στις στρατιωτικές προδιαγραφές Military 810F που αφορούν στην σκόνη, τις δονήσεις και την υγρασία.

* Χρήση στο γραφείο – Περιλαμβάνονται νέα port replicators και πλήρεις λύσεις docking stations που καλύπτουν οποιαδήποτε ανάγκη δεσμεύοντας περιορισμένο χώρο, επιτρέποντας εύκολη καλωδίωση ενώ παρέχουν στους χρήστες δυνατότητες άμεσης αφαίρεσης του φορητού από το docking station.

Προσωποποιήστε το δικό σας Latitude
H Dell θα προσφέρει χρωματικές επιλογές για πρώτη φορά σε φορητούς Latitude. Εκτός του τυπικού γκρι μεταλλικού χρώματος τα Latitude E4200, E4300, E6400 και E6500 θα είναι διαθέσιμα σε μπλε (Regatta Blue), κόκκινο (Regal Red) και ροζ (Quartz Pink, μόνο το E4200) τις προσεχείς εβδομάδες. Τα Ε5400 και E500 είναι διαθέσιμα σε μαύρο ματ.
«Οι νέοι φορητοί Latitude και οι φορητοί σταθμοί εργασίας Dell Precision, αποτελούν το μεγαλύτερο έργο ανάπτυξης προϊόντων στην ιστορία της Dell» ανέφερε ο Jeff Clarke, senior vice president, του τμήματος προϊόντων της Dell.
«Έχουμε επενδύσει περισσότερες από 1 εκατομμύριο ώρες σχεδίασης και το αποτέλεσμα είναι μια οικογένεια εντυπωσιακών προϊόντων τα οποία είναι εξαιρετικά αξιόπιστα με χαρακτηριστικά που επιτρέπουν καλύτερη ασφάλεια, διαχείριση και παραγωγικότητα.»

Ενσωματώνοντας ένα μεγάλο εύρος νέων τεχνολογιών, τα νέα Dell Latitude παρέχουν:

* Δυνατότητα εργασίας όλη την ημέρα στο E6400 με επαναστατική διάρκεια μπαταρίας έως 19 ώρες(2)

* Κατασκευή του περιβλήματος από κράμα μαγνησίου και πλήρως μεταλλικούς συνδέσμους

* Εξελιγμένη σχεδίαση πληκτρολογίου

* Ευχρηστία με τη χρήση του Dell Control Point, κεντρικός έλεγχος των ρυθμίσεων του χρήστη για τη διαχείριση ισχύος, τις παραμέτρους συνδεσιμότητας και τη διαχείριση ρυθμίσεων ασφαλείας σε μια εφαρμογή.

* Ο πρώτος φορητός επιχειρησιακής κατηγορίας με πληκτρολόγιο με ευφυή φωτισμό που αυτόματα ρυθμίζεται ανάλογα με το φωτισμό του περιβάλλοντος.

* Αποκλειστική λύση ControlVault – Έξυπνος επεξεργαστής ασφαλείας με ενσωματωμένη μνήμη που επιτρέπει τον κεντρικό έλεγχο και βοηθά στην προστασία των στοιχείων πρόσβασης του χρήστη και των κωδικών σε μια ασφαλή «θήκη» εκτός του κύριου αποθηκευτικού μέσου του συστήματος.

* Το Ε6500 είναι ο μοναδικός φορητός που προσφέρει ταυτόχρονα αναγνώστη Smart Card χωρίς ανάγκη μηχανικής επαφής και αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος (Fingerprint) που ικανοποιεί τα πρότυπα Federal Information Processing και

* Απλοποιημένες λύσεις τεχνολογίας με συμβατά περιφερειακά, μετατροπείς, docking stations και χαρακτηριστικά διαχείρισης σε όλη την σειρά προϊόντων.

Άμεση πρόσβαση στο Email, χωρίς εκκίνηση λειτουργικού συστήματος
Η εταιρεία επέδειξε επίσης τo Dell Latitude ON, μια νέα τεχνολογία που θα επιτρέπει σχεδόν άμεση πρόσβαση στο e-mail, το ημερολόγιο, τα συνημμένα, τις επαφές και το internet χωρίς την εκκίνηση του κύριου λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή. Αναμενόμενη εντός των προσεχών μηνών στα Latitude E4200 και Ε4300, η τεχνολογία Dell Latitude ON χρησιμοποιεί έναν εξειδικευμένο επεξεργαστή χαμηλής τάσης και λειτουργικό σύστημα που επιτρέπει αυτονομία ημερών.

Επαναστατικές επιδόσεις φορητών σταθμών εργασίας
H Dell, νο.1 προμηθευτής σταθμών εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, επίσης αποκάλυψε σήμερα μια νέα σειρά φορητών σταθμών εργασίας Precision, πιστοποιημένων από ανεξάρτητους κατασκευαστές λογισμικού (ISV) με στόχο τους πελάτες που επιθυμούν συστήματα υψηλών επιδόσεων στους κλάδους της μηχανικής, των εφαρμογών ψυχαγωγίας και μέσων και στις βιοεπιστήμες(3) . Διαθέσιμα σήμερα τα μοντέλα περιλαμβάνουν:

* To Dell Precision M4400 – Με τιμή από € 1249, ένας φορητός σταθμός εργασίας με οθόνη 15.4 και χαρακτηριστικά κορυφαίων επιδόσεων γραφικών και υποστήριξη έως 8 GB κύριας μνήμης.
* Το Dell Precision M2400 – Με βάρος 2.16Kg, ο πιο ελαφρύς σταθμός εργασίας είναι ένας φορητός με οθόνη 14.1 ιντσών που ξεκινά από € 1189.

Η εταιρεία επίσης εισήγαγε το πρότυπο ενός φορητού σταθμού εργασίας 17 ιντσών που φέρνει μια επανάσταση στις επιδόσεις των φορητών συστημάτων. Σχεδιασμένο με φινίρισμα ανοδιωμένου αλουμινίου σε πορτοκαλί χρώμα, υποστηρίζει έως 16GB κύριας μνήμης, κάρτα γραφικών με μνήμη 1GB, τους επερχόμενους τετραπύρηνους επεξεργαστές και έως 1 TB αποθηκευτικού χώρου σε δύο μονάδες δίσκων. Διπλασιάζει την ποσότητα μνήμης και τον αριθμό των επεξεργαστικών πυρήνων και τριπλασιάζει τη χωρητικότητα που είναι διαθέσιμα στα Lenovo και HP φορητά συστήματα σήμερα. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στη διεύθυνση www.dell.com/nocompromise

Σημειώσεις
1. Το βάρος του φορητού μεταβάλλεται ανάλογα με τη σύνθεση και κατασκευαστικές διακυμάνσεις
2. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας βασίζεται σε δοκιμές των Dell Lab σε ένα Latitude E6400 με μπαταρία 9 στοιχείων, battery slice, ενσωματωμένα γραφικά και μονάδα SSD. Μεταβάλλεται ανάλογα με τη σύνθεση, τις συνθήκες λειτουργίας και άλλους παράγοντες. Η μέγιστη αποθηκευτική ικανότητα της μπαταρίας μειώνεται με την χρήση και το χρόνο
3. IDC Workstation Tracker Μάιος 2008