Το γνωστό παιχνίδι “Assassin’s Creed” είχε διαρρεύσει σε πειρατικά sites, σχεδόν δύο μήνες πριν την επίσημη κυκλοφορία του!

Σύμφωνα με πληροφορίες του gamespot.com, η εταιρεία παραγωγής του παιχνιδιού “Assassin’s Creed”, Ubisoft, μήνυσε την εταιρεία Optical Experts Manufacturing που είχε αναλάβει την αναπαραγωγή του τίτλου σε νόμιμα αντίτυπα, καθώς την θεωρεί υπεύθυνη για τα 700.000 πειρατικά downloads του παιχνιδιού που παρατηρήθηκαν 2 μήνες πριν την κυκλοφορία του.
Αν και η Ubisoft κυκλοφόρησε το “Assassin’s Creed” για PC τον Απρίλιο, εκατοντάδες χιλιάδες gamers έπαιζαν ήδη παράνομα πειρατικές κόπιες του εν λόγω τίτλου. Σύμφωνα με την εταιρεία, υπεύθυνη για την διαρροή του παιχνιδιού στο διαδίκτυο είναι η εταιρεία ΟΕΜ (Optical Experts Manufacturing). Προφανώς, λόγω έλλειψης επαρκών μέτρων ασφαλείας, κάποιος υπάλληλος της OEM κατόρθωσε να πάρει ένα αντίγραφο της δοκιμαστικής έκδοσης του παιχνιδιού σπίτι του και να το διοχετεύσει στο internet από τα τέλη Φεβρουαρίου. Έπειτα από δικές της έρευνες, μάλιστα, η Ubisoft κατόρθωσε να εντοπίσει το σπίτι από το οποίο έγιναν τα πρώτα πειρατικά uploads του τίτλου, σπίτι στο οποίο πράγματι κατοικεί υπάλληλος της OEM.

Παράλληλα, η Ubisoft διεκδικεί και αποζημίωση για βλάβη στην φήμη της, καθώς η πρώιμη δοκιμαστική έκδοση που διέρρευσε είχε ένα πολύ σημαντικό bug το οποίο οδηγούσε το παιχνίδι σε κατάρρευση. Το πρόβλημα αυτό, φυσικά, επιλύθηκε πριν κυκλοφορήσει η επίσημη retail έκδοση, ωστόσο αρκετά αρνητικά reviews είχαν ήδη γραφτεί, βασισμένα στην προβληματική πειρατική κόπια.