Πρόβλημα υπερθέρμανσης φαίνεται πως αντιμετωπίζουν ορισμένα μοντέλα φορητών υπολογιστών Sony Vaio και απαιτείται ενημέρωση του λογισμικού τους.


sony vaio F seriesΠερισσότεροι από μισό εκατομμύριο φορητοί υπολογιστές Vaio πρέπει να ελεγχθούν για ενδεχόμενο πρόβλημα που μπορεί σε σπάνιες περιπτώσεις να οδηγήσει σε υπερθέρμανση. Το πρόβλημα επιλύεται εύκολα με την εγκατάσταση της αντίστοιχης ενημέρωσης λογισμικού. H προειδοποίηση αφορά 535.000 φορητούς Vaio των σειρών F και C, οι οποίοι πωλούνται από τον Ιανουάριο. Οι 103.000 από αυτούς διατέθηκαν στην αγορά της Ευρώπης.


Οι αγοραστές που έχουν δηλώσει τη συσκευή τους στη Sony (με τη διαδικασία του registration) θα ενημερωθούν από την εταιρεία για το αν πρέπει να προβούν σε έλεγχο. Οι υπόλοιποι χρήστες μπορούν να μάθουν αν τους αφορά το πρόβλημα εισάγοντας τον σειραϊκό αριθμό του υπολογιστή στο ειδικό εργαλείο που υπάρχει στο δικτυακό τόπο της Sony Ελλάδας.


Ο ιαπωνικός όμιλος έχει δεχθεί συνολικά 39 αναφορές για περιστατικά υπερθέρμανσης, στα οποία όμως δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Σε λίγες περιπτώσεις, η υψηλή θερμοκρασία παραμόρφωσε το περίβλημα του υπολογιστή.