Ακόμα χαμηλότερες χρεώσεις απολαμβάνουν οι συνδρομητές Wind που ταξιδεύουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


WIND LOGOΠιο αναλυτικά, από την 1η Ιουλίου 2010 οι νέες χρεώσεις περιαγωγής για τους συνδρομητές WIND διαμορφώνονται ως εξής:
● Εξερχόμενες κλήσεις: 0,48€/λεπτό (από 0,52€ που ισχύει τώρα) με χρέωση ανά δευτερόλεπτο & ελάχιστη αρχική διάρκεια 30’
● Εισερχόμενες κλήσεις: 0,18€/λεπτό (από 0,23€ που ισχύει τώρα) με χρέωση ανά δευτερόλεπτο χωρίς ελάχιστη αρχική διάρκεια


Επίσης, οι συνδρομητές WIND, κατά την περιαγωγή σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα χρεώνονται για τη λήψη φωνητικού μηνύματος στον τηλεφωνητή τους παρά μόνο όταν ακούν το μήνυμα (εξερχόμενη κλήση περιαγωγής από τη χώρα που βρίσκονται προς Ελλάδα: 0,48€/λεπτό). Στις υπόλοιπες χώρες, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο συνδρομητής χρεώνεται για τη λήψη μηνύματος στον τηλεφωνητή (διεθνείς κλήσεις περιαγωγής) και για τη διάρκεια ακρόασης του.


Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Μαρτίου 2010 η WIND διαθέτει τη δωρεάν Υπηρεσία Ενημέρωσης/Φραγής GPRS Roaming με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση και με γνώμονα την προστασία των συνδρομητών της αναφορικά με την περιαγωγή δεδομένων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η εταιρία συγκεκριμένα:
● Παρέχει τη δυνατότητα φραγής της κίνησης δεδομένων περιαγωγής όταν τον μήνα ο συνδρομητής υπερβεί το προκαθορισμένο από την ΕΕ όριο των 62€ σε κίνηση δεδομένων σε περιαγωγή εντός της Ε.Ε
● Προειδοποίηση με γραπτό μήνυμα όταν η χρέωση θα φτάνει στο 80% του ορίου (δηλαδή στα 49€)
● Επιλογή να συνεχίσει την κίνηση δεδομένων σε περιαγωγή, αποτρέποντας την υλοποίηση της φραγής, στέλνοντας δωρεάν SMS “UNBAR ΝΑΙ” στο 1202 (συνδρομητές συμβολαίου) ή στο 1284 (συνδρομητές καρτοκινητής)


Σημειώνεται ότι η δωρεάν υπηρεσία Ενημέρωσης/Φραγής GPRS Roaming θα διατίθεται αυτόματα σε όλους τους συνδρομητές, κατόπιν Ευρωπαϊκού κανονισμού από 1η Ιουλίου 2010. Οι πελάτες που δεν επιθυμούν την εν λόγω υπηρεσία έχουν τη δυνατότητα να την απενεργοποιήσουν αποστέλλοντας δωρεάν SMS “G OXI” στο 1202 (συνδρομητές συμβολαίου) ή στο 1284 (συνδρομητές καρτοκινητής). Αντίστοιχα για ενεργοποίηση της υπηρεσίας οι ενδιαφερόμενοι αποστέλλουν δωρεάν SMS “G60 ΝΑΙ” στο 1202 (συνδρομητές συμβολαίου) και “G NAI” στο 1284 (συνδρομητές καρτοκινητής).


Οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 23%.