Tο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) προχωρά στην υλοποίηση cloud computing με λύσεις Fujitsu.


fujitsu-logoTο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) αποτελεί την εθνική υποδομή για τη διασύνδεση των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας μεταξύ τους και με τα ομόλογά τους ιδρύματα διεθνώς. Όπως και τα αντίστοιχα Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Δίκτυα (ΕΕΔ) των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, η ΕΔΕΤ Α.Ε. στην τωρινή φάση ανάπτυξης (ΕΔΕΤ‐2) προσφέρει ήδη σχετικά (συγκριτικά με τα εμπορικά δίκτυα) υψηλές ταχύτητες διασύνδεσης και προηγμένες υπηρεσίες επόμενης γενιάς δικτύων, χρησιμοποιώντας δικτυακές τεχνολογίες αιχμής.


Η Fujitsu επιλέχθηκε μεταξύ άλλων εταιρειών διότι οι προσφερόμενοι εξυπηρετητές μπορούσαν να ανταποκριθούν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ΕΕΔ και της ΕΔΕΤ Α.Ε., τις τεχνολογικές τάσεις, τις διαγραφόμενες ανάγκες της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας στην Ελλάδα και διεθνώς.


Επίσης η απόδοση των προσφερόμενων εξυπηρετητών, βάσει διεθνώς αποδεκτών μετροπρογραμμάτων, που υπερτερούσε έναντι των υπολοίπων προσφερόμενων εξυπηρετητών, ήταν ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που οδήγησαν στην κατακύρωση υπέρ της Fujitsu Technology Solutions.


Για την επίτευξη των στόχων του έργου προσφέρθηκαν τα ακόλουθα:
– Εκατόν είκοσι οκτώ (128) FUJITSU PRIMERGY RX200 S5
– Τέσσερις (4) FUJITSU PRIMERGY RX300 S5


Στους εξυπηρετητές θα εγκατασταθεί λειτουργικό σύστημα Linux και εφαρμογές του ΕΔΕΤ για την υλοποίηση της υπηρεσίας Cloud Computing.