Η Virtual Trip είναι υπερήφανος χορηγός του συνεδρίου EXECOM, το οποίο διοργανώνεται από το YES – European Confederation of Young Entrepreneurs.


virtual tripTo Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 26 Ιουνίου 2010 και έχει θέμα “Αποκάλυψη Διαρθρωτικών αδυναμιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από την Ελληνική κρίση-Start up Επιχειρηματικότητα και Επένδυση στην Ευρηματικότητα και την Πράσινη Οικονομία είναι η Ευρωπαϊκή Απάντηση”. Θα συμμετάσχουν ως επίτιμοι ομιλητές σειρά επιχειρηματιών, ακτιβιστών, ακαδημαϊκών και πολιτικών, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό, κ. Γεώργιο Παπανδρέου.


Αναλυτικά, η λίστα των επίτιμων ομιλητών είναι η ακόλουθη:
– Γεώργιος Παπανδρέου, Πρωθυπουργός της Ελλάδας
– Γιάννης Μπουτάρης, Πολιτικός, Ακτιβιστής, Ιδρυτής των Kir-Yianni Wines
– Marc Dangeard, Ιδρυτής των Entrepreneur Commons
– Ferda Kertmelioglu, Πρόεδρος της Mobilera
– Henri Malosse, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής- Ομάδα Υπαλλήλων
– Στέφανος Μάνος, Πολιτικός, πρώην Υπουργός Οικονομίας
– Claire Munck, Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Business Angels
– Γρηγόριος Πραστάκος, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
– Μάρκος Βερέμης, Πρόεδρος της Upstream


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί το 2ο Ελληνικό Start-up Forum την πρώτη μέρα των εργασιών του EXECOM, την Πέμπτη 24 Ιουνίου, από τις 18:00 έως τις 21:00. Θα παρουσιαστούν πέντε καινοτόμα start-ups μαζί με το Openfund, το CEE Chips Investment Network και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης. Σημειώνεται ότι η Επίγνωσις, ηγετική εταιρεία του Επιχειρηματικού Οικοσυστήματος Virtual Trip, θα είναι μία από τα πέντε start-ups τα οποία θα παρουσιαστούν.


Ο Δημήτρης Τσίγκος, Ιδρυτής και CEO της Virtual Trip, δήλωσε: “Η Ευρώπη βρίσκεται κάτω από μια σοβαρή οικονομική κρίση, την χειρότερη από το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η υπέρτατη τραγωδία του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου οδήγησε στη γέννηση της Ευρωπαϊκής Ιδέας, το όραμα μιας μεγάλης ενιαίας Ευρωπαϊκής χώρας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν το αποτέλεσμα των προσπαθειών προς την υλοποίηση αυτού του οράματος και η Νομισματική Ένωση, η Ευρωζώνη, χωρίς αμφιβολία είναι το πιο σημαντικό ορόσημο μέχρι και σήμερα. Η τρέχουσα οικονομική κρίση έχει κάνει ξεκάθαρο παρόλα αυτά ότι πρέπει να ξεπεραστεί μια σειρά διαρθρωτικών αδυναμιών για τη δημιουργία μιας πραγματικά ενωμένης Ευρώπης σε στέρεο έδαφος. Ένα σημαντικό μέρος των αδυναμιών αφορά τη λήψη αποφάσεων και την οικονομική διακυβέρνηση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι να παρακολουθούμε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρόσφατα ενεργοποίησε την διαδικασία αντιμετώπισης αυτής της πρόκλησης. Παρόλα αυτά, μια άλλη ομάδα αδυναμιών, τουλάχιστον της ίδιας σημασίας με την οικονομική διακυβέρνηση, έχει να κάνει με την επιχειρηματική κουλτούρα, το πνεύμα και την επένδυση σε ευρηματικότητα, τομείς στους οποίους η Ευρώπη πρέπει να αποδώσει πολύ καλύτερα στο μέλλον για να παραμείνει βιώσιμη και να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην παγκόσμια οικονομία”.