Η ταïλανδική εταιρεία διανομής του παιχνιδιού Grand Theft Auto IV “πάγωσε” τη διακίνηση του τίτλου στη χώρα έπειτα από την ομολογία ενός εφήβου δολοφόνου πως επηρεάστηκε από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ένας ταïλανδός έφηβος λήστεψε και έπειτα δολοφόνησε έναν άτυχο συμπατριώτη του οδηγό ταξί στην Bangkok, σε μια προσπάθεια να ζήσει μια συνηθισμένη σκηνή από το δημοφιλές παιχνίδι Grand Theft Auto, όπως ο ίδιος ομολόγησε στις αρχές.
Η αντίδραση της New Era Interactive Media, της εταιρείας διανομής του συγκεκριμένου videogame στην Ταïλάνδη, ήταν άμεση. “Ζητάμε σήμερα από όλα τα καταστήματα να αποσύρουν τα αντίτυπα του παιχνιδιού από τα ράφια προκειμένου να τα αντικαταστήσουμε με άλλους τίτλους”, δήλωσε ο διευθυντής πωλήσεων και marketing της εταιρείας, Sakchai Chotikachinda.
Ο 18χρονος μαθητής λυκείου, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή θανάτου για το μαχαίρωμα του 54χρονου οδηγού ταξί, δεν δείχνει να έχει ψυχολογικά προβλήματα σύμφωνα με την αστυνομία, πέραν της μανιώδους ενασχόλησής του με το “Grand Theft Auto”.
Ο επικεφαλής ερευνητής της υπόθεσης, Veeravit Pipattanasak, ανέφερε πως ο 18χρονος ομολόγησε πως απλά ήθελε να δει πόσο εύκολο είναι να κάνει στην πραγματική ζωή μια ληστεία ταξί, παρόμοια με αυτές που γίνονται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.