Η TÜV HELLAS είναι ο πρώτος Ελληνικός Οργανισμός Πιστοποίησης που εγκρίθηκε από τον Οργανισμό itSMF (IT Service Management Forum).


tuv hellasH έγκριση αφορά σε πιστοποίηση επιχειρήσεων και Τμημάτων Πληροφορικής σύμφωνα με το πρότυπο ISO / IEC 20000-1 και στη δυνατότητα χρήσης του λογοτύπου itSMF, επιβεβαιώνοντας την ηγετική του θέση στον Ελληνικό χώρο των Επιθεωρήσεων και Πιστοποιήσεων. Η TÜV HELLAS έχει ξεκινήσει ήδη τη συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις και εταιρείες για την Πιστοποίηση των αντίστοιχων τμημάτων τους.


Το πρότυπο ISO/IEC 20000-1 είναι ένα διεθνές σύστημα διαχείρισης και πρότυπο Πιστοποίησης που επιτρέπει στις εταιρείες ή τα τμήματα Πληροφορικής, να κατανοήσουν τον τρόπο διασφάλισης της ποιότητας των σχετικών υπηρεσιών που παρέχουν στους πελάτες τους, τόσο σε εξωτερική όσο και σε εσωτερική βάση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα τμήματα μπορούν να Πιστοποιηθούν ανεξάρτητα από την υπόλοιπη επιχείρηση. Εκτός από τις εργασίες Πιστοποίησης, η TÜV HELLAS προσφέρει ειδικό πενθήμερο σεμινάριο για «Επικεφαλής Επιθεωρητών» για το ανωτέρω πρότυπο.


Το πρότυπο ISO/IEC 20000-1 έχει εκδοθεί σε δύο μέρη που αφορούν:
Μέρος 1ο , Προσδιορισμός (Specification): Περιλαμβάνει τις απαιτήσεις για τη διαχείριση των υπηρεσιών IT καθώς και τις απαιτήσεις που αφορούν στην έναρξη, την εφαρμογή και τη διατήρηση του συστήματος.


Μέρος 2ο , Κώδικας Πρακτικής (Code of Practice): Περιλαμβάνει οδηγίες προς τους ελεγκτές και τις επιχειρήσεις που σκοπεύουν να εφαρμόσουν το πρότυπο