H Digea ξεκινά σήμερα την εκπομπή ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στην Αττική, επομένως ήρθε η ώρα να βάλετε τους αποκωδικοποιητές σας σε λειτουργία.


digea-logo-11Η Digea εφαρμόζοντας την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) 21161/08 θα ξεκινήσει στις 18 Ιουνίου 2010 την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού, παρέχοντας ψηφιακό σήμα συνολικά σε πάνω από 4.500.000 κατοίκους. Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού ενώ θα διακοπεί από το κέντρο της Αίγινας, σύμφωνα πάντα με την ΚΥΑ. Το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά και δεν συμμετέχει στη μετάβαση. Οι κάτοικοι των περιοχών που επηρεάζονται άμεσα λόγω της επικείμενης διακοπής αναλογικού σήματος από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, ήδη από τις 6 Μαΐου πληροφορούνται για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν ενόψει της ψηφιακής μετάβασης, μέσω προβολής ειδικού crawl στις οθόνες τους.


Συνεργασία TV Control και Digea
tv controlΠαράλληλα, η TV Control ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με την Digea για την διανομή του ηλεκτρονικού τηλεοπτικού προγράμματος (EPG). Συγκεκριμένα, η TV Control παρέχει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας που μεταδίδονται με το ψηφιακό σήμα της Digea. Mέσα από τον ψηφιακό δέκτη ο τηλεθεατής θα μπορεί να ενημερωθεί άμεσα για την ώρα, τον τίτλο, την κατηγορία και την περιγραφή της κάθε εκπομπής. Με την καθημερινή ανανέωση της πληροφορίας, για τυχόν αλλαγές που γίνονται από τα κανάλια, ο τηλεθεατής απολαμβάνει τον πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος.


Η TV Control είναι η πρώτη Ελληνική εταιρία που ειδικεύεται στην ανάλυση και επεξεργασία ψηφιακών δεδομένων όπου συλλέγει, διαχειρίζεται, μεταφράζει και διανέμει το τηλεοπτικό πρόγραμμα ελληνικών και ξένων τηλεοπτικών σταθμών σε ψηφιακή μορφή. Επιπλέον πρωτοπορεί στην ανάπτυξη διαδραστικών εφαρμογών για την ψηφιακή τηλεόραση και για το διαδίκτυο.