Μέσω του έργου, ο φορέας θα προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό και το λογισμικό υποδομής για τη φιλοξενία κυβερνητικής διαδικτυακής πύλης (e-Government Portal).

Μετά από δημόσιο διαγωνισμό κατακυρώθηκε στη CyberStream το έργο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», από το Δήμο Καρδίτσας.

Μέσω του έργου, ο φορέας θα προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό και το λογισμικό υποδομής για τη φιλοξενία κυβερνητικής διαδικτυακής πύλης (e-Government Portal). Η Διαδικτυακή Πύλη που θα αναπτυχθεί, θα παρέχει πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Δήμου, πληροφορίες σχετικά με υπηρεσίες του Δήμου προς τους δημότες, τις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες, πληροφορίες για την πόλη (π.χ. οδηγός πόλης όπως αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα, σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος κλπ.), καθώς και ένα σύνολο χρήσιμων εργαλείων για την εξυπηρέτηση του δημότη αλλά και του επισκέπτη του Δήμου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην υλοποίηση ηλεκτρονικών υπηρεσιών συναλλαγής με δημότες και επιχειρήσεις, όπως – ενδεικτικά – η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων έκδοσης πιστοποιητικών δημοτολογίου, η διαχείριση του δημοτικού φόρου και η ηλεκτρονική πληρωμή του (e-Payment), καθώς και η υποβολή γενικής φύσεως αιτημάτων, καταγγελιών και παραπόνων.

Η Διαδικτυακή Πύλη θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο εισόδου για το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ή άλλων ιστοσελίδων που έχει ήδη αναπτύξει ο Δήμος.

Το σύστημα αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας προς τους δημότες, καθώς θα υποστηρίζει τις υπηρεσίες ενημέρωσης με γενικό αλλά και εξατομικευμένο περιεχόμενο ανά χρήστη, αυτοματοποιημένη αποστολή μηνυμάτων και διαδραστική εκτέλεση των συναλλαγών με το Δήμο μέσω της πύλης.

Το έργο έχει συνολική διάρκεια έξι μηνών. Για την υλοποίησή του η CyberStream αξιοποιεί κορυφαία εργαλεία ανάπτυξης διαδικτυακών πυλών, διαχείρισης περιεχομένου (Content Management System – CMS) και διαχείρισης ροής διαδικασιών (Workflow Management), ενώ παράλληλα προμηθεύει και τον απαραίτητο εξοπλισμό υποδομής επί του οποίου θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει η διαδικτυακή πύλη.