Η HP ανακοινώνει ότι η IDC ανέδειξε την εταιρεία ως τον κορυφαίο πάροχο servers για το πρώτο τρίμηνο του 2010.


hp-bladesΠαράλληλα, η ίδια έκθεση επιβεβαίωσε την ηγετική θέση της HP και στην ελληνική αγορά συστημάτων x86 και blade servers. Σύμφωνα με την έκθεση «Worldwide Quarterly Server Tracker» της IDC, η αγορά των servers ενισχύθηκε κατά 4,6%, γεγονός που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις επανεκτιμούν την πληροφοριακή τους υποδομή και στρατηγική, προχωρώντας σε αναβάθμιση του hardware τους. Η ΗΡ κατέλαβε την πρώτη θέση τόσο σε πωλήσεις, όσο και σε έσοδα, με μερίδιο 36,6% και 32,5% αντίστοιχα.


Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της HP για το πρώτο τρίμηνο του 2010, η IDC σημειώνει: «Η HP κατέλαβε την πρώτη θέση στα έσοδα, τα οποία ενισχύθηκαν κατά 16,3% σε σχέση με πέρσι και οδήγησαν σε αύξηση του συνολικού μεριδίου αγοράς κατά 3,3% σε ετήσια βάση. Η ανάπτυξη που σημείωσε η HP οφείλεται κατά κύριο λόγο στη δυναμική ζήτηση για servers HP ProLiant».


H HP γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια παρουσίας των servers HP Proliant στην αγορά συστημάτων x86, με την αναφορά της IDC να επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τη δυναμική τους. Για πεντηκοστό πέμπτο τρίμηνο στη σειρά, οι servers HP Proliant κατέλαβαν την πρώτη θέση στις πωλήσεις, με μερίδιο αγοράς 39,2%. Παράλληλα, οι blade servers της HP επέκτειναν την ηγετική τους θέση, καταλαμβάνοντας μερίδιο 56,2% επί των εσόδων και 53,1% επί των πωλήσεων. Σε όρους πωλήσεων, το μερίδιο της HP ήταν διπλάσιο από αυτό της δεύτερης στην κατάταξη εταιρείας και σχεδόν πενταπλάσιο από αυτό της τρίτης.


Η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνεται και στην Ελλάδα. Η έκθεση της IDC για το πρώτο τρίμηνο του 2010 ανέδειξε την HP στον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της τοπικής αγοράς, με μερίδια που ξεπερνάνε τα εντυπωσιακά επίπεδα του 60%. Συγκεκριμένα, στην αγορά των συστημάτων x86, οι servers HP Proliant κατέλαβαν μερίδιο 60,8%, με την HP να γίνεται η πρώτη εταιρεία που καταφέρνει να ξεπεράσει το όριο του 60% στην ελληνική αγορά. Το συγκεκριμένο μέγεθος είναι υπερτριπλάσιο από αυτό του αμέσως επόμενου στην κατάταξη ανταγωνιστή. Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στην αγορά των blade servers, με την HP να κατακτά μερίδιο 64,9%, εμφανίζοντας συνεχή άνοδο του μεριδίου αγοράς από το 2008.