Τη δική πρόταση στην εποχή του 3D παρουσίασε η Nintendo στην έκθεση ηλεκτρονική ψυχαγωγίας Ε3, στο Λος Άντζελες, το φορητό 3DS.


nintendo_3ds-540x275Η συσκευή που παρουσίασε η Nintendo στην έκθεση ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας E3 στο Λος Άντζελες διαθέτει δύο οθόνες -η μία αφής- και είναι μια από τις ελάχιστες συσκευές που αξιοποιούν την τεχνολογία «φράγματος παράλλαξης»:


Η οθόνη του 3DS περιέχει ειδικά στρώματα με σχισμές ακριβείας, οι οποίες αναγκάζουν κάθε μάτι να βλέπει μια ελαφρώς διαφορετική εικόνα, περίπου όπως συμβαίνει και με τα ειδικά τρισδιάστατα γυαλιά.


Το μειονέκτημα όμως είναι ότι ο χρήστης πρέπει να κοιτά την οθόνη από συγκεκριμένη απόσταση και γωνία, γεγονός που εμποδίζει την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την ανάπτυξη αντίστοιχων 3D τηλεοράσεων.


Εκτός από 3D οθόνη, το 3DS διαθέτει ακόμα διπλή κάμερα για τη λήψη τρισδιάστατων φωτογραφιών.


Η νέα συσκευή προορίζεται, σύμφωνα με την εταιρία, να αντικαταστήσει σταδιακά το υπάρχον DS και πρόκειται να βγει στα καταστήματα στο τέλος του 2010 ή το αργότερο έως τον Μάρτιο του 2011 (σε άγνωστη προς το παρόν τιμή).


Η 3DS διαθέτει επίσης δύο ενσωματωμένες φωτογραφικές κάμερες που επιτρέπουν στους χρήστες να τραβάνε και στη συνέχεια να βλέπουν τρισδιάστατες ψηφιακές φωτογραφίες.


Το πρώτο παιγνίδι που θα κυκλοφορήσει για το νέο 3DS, θα είναι το «Kid Icarus Uprising». Θα ακολουθήσουν κι άλλοι τρισδιάστατοι τίτλοι, που βρίσκονται ήδη σε φάση ανάπτυξης, όπως DJ Hero 3D, Saints Row: Drive By, Resident Evil Revelations, Batman, Assassin’s Creed Lost Legacy, Metal Gear Solid κ.α. Η συσκευή επίσης προσφέρει μόνιμη ασύρματη σύνδεση (Wi-Fi) που αυτόματα τροφοδοτεί με ενημερώσεις τους παίκτες. Η υπηρεσία αυτή δωρεάν ενημερώσεων θα είναι δωρεάν για τους χρήστες.


Δείτε το Reveal Trailer της συσκευής, όπως προβλήθηκε στη φετινή Ε3.