Ενώνουν τις δυνάμεις τους Yahoo, HP, Intel, στην έρευνα για το cloud computing

Στη δημιουργία συμμαχίας προχωρούν οι εταιρείες Yahoo, Intel και Hewlett Packard, οποίες όπως ανακοίνωσαν ενώνουν τις δυνάμεις τους για την είσοδό τους στο πεδίο του cloud computing.

Η κίνηση αυτή έρχεται να ενισχύσει το ρεύμα που δημιουργείται ήδη προς την κατεύθυνση, που εστιάζει όλο και περισσότερο στην ισχύ του cloud computing για την ανάπτυξη των υπηρεσιών που προσφέρουν στους τελικούς χρήστες.

Στις αρχές του 2008 η Google και η IBM συμμάχησαν για τον ίδιο σκοπό: Να ενισχύσουν την έρευνα τον τομέα αυτό, όπου οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν προγράμματα και υπηρεσίες μέσα από το Διαδίκτυο, αντί να τα εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους.

Η Yahoo, HP και Intel ξεκίνησαν συνεργασία με την Αναπτυξιακή Αρχής της Σιγκαπούρης, Infocomm και με πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και την Γερμανία, προκειμένου να δημιουργήσουν ερευνητικά κέντρα.

«Η σημασία του cloud computing για τον κλάδο είναι καθοριστική», δήλωσε ο διευθυντής της Intel Research, Άντριου Τσιεν, στη συνέντευξη Τύπου και τόνισε: «Πιστεύουμε πραγματικά ότι είναι μία μεγάλη πρόκληση όχι μόνο ως προς τις υπηρεσίες του cloud, αλλά για τις τεχνολογικές προκλήσεις ως προς το πώς θα είναι το cloud computing».

Ένα απλό παράδειγμα για το cloud computing είναι το e-mail που προσφέρουν διαδικτυακές εταιρείες όπως η Google, η Yahoo και η Microsoft. Με βάση το Internet, η Google διεύρυνε τις online υπηρεσίες που προσφέρει στο mail της, όπως τα κείμενα word.

«Πρέπει να αντιληφθούμε τις δυνατότητες του cloud computing και η βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας θα πρέπει να δει το cloud ως μία πλατφόρμα για τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και εμπειριών», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής της HP Labs, Πριθ Μπαναρτζί και σημείωσε: «Απαιτεί μία νέα προσέγγιση στον τρόπο που σχεδιάζουμε, διαχειριζόμαστε και προσφέρουμε τις υποδομές και τις υπηρεσίες του cloud».

Το αποτέλεσμα της έρευνας που θα γίνει στα κέντρα θα δοθούν στη δημοσιότητα, ώστε να κάνουν πιο εύκολη τη δημιουργία υπηρεσιών cloud computing από τους σχεδιαστές software.