Η μελέτη αξιολόγησης «Dynamic Data Center Challenge” εγγυάται 40 και πλέον τοις εκατό εξοικονόμηση κόστους – ή 10.000 Ευρώ σε φιλανθρωπικούς σκοπούς

Μία πρωτοβουλία που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν πως μπορούν να εξοικονομήσουν τουλάχιστον 40 τοις εκατό από τα λειτουργικά τους κόστη, λανσάρει η Fujitsu Siemens Computers σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.*

Το “Dynamic Data Center Challenge” προσφέρει στις συμμετέχουσες εταιρείες την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε μία μελέτη αξιολόγησης με στόχο ευρήματα σχετικά με το πώς ένας οργανισμός μπορεί να μειώσει σημαντικά τα κόστη του. Η μελέτη γίνεται με έξοδα της Fujitsu Siemens Computers.

Μέσω του DDC Challenge, οι επιχειρήσεις καλούν τη Fujitsu Siemens Computers στο χώρο τους για να τους αποδείξει πώς και που μπορούν να μειώσουν τα ενεργειακά και λειτουργικά τους κόστη σε ποσοστό τουλάχιστον 40 τοις εκατό, καθώς και να βελτιστοποιήσουν το φυσικό χώρο που καταλαμβάνει το data center τους.

Η Fujitsu Siemens Computers είναι τόσο βέβαια ότι θα έχει την δυνατότητα να επιτύχει εξοικονόμηση, που σε περίπτωση που δεν καταφέρει κάτι τέτοιο, διαβεβαιώνει ότι θα προχωρήσει σε δωρεά 10.000 Ευρώ στο Forest Stewardship Council (FSC), μία μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) που προωθεί την υπεύθυνη περιβαλλοντική διαχείριση των δασών παγκοσμίως.

Το Dynamic Data Center (DDC) αποτελεί την στρατηγική της Fujitsu Siemens Computers για καλύτερη αξιοποίηση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών virtualization και automation για τη δημιουργία υποδομής ΙΤ που να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες επιχειρησιακές ανάγκες.

Οι αποθηκευτικοί και υπολογιστικοί πόροι συγκεντρώνονται και ανατείθονται αυτόματα σε εφαρμογές σύμφωνα με τις αντίστοιχες προτεραιότητες. Ως αποτέλεσμα, όχι μόνο η υποδομή γίνεται πιο ευέλικτη, πιο αποδοτική και πιο αξιόπιστη αλλά και πιο προετοιμασμένη για την ένταξή της σε περιβάλλοντα και αρχιτεκτονικές service-oriented.

Το virtualization και το automation επιτρέπουν βελτιστοποίηση στη χρήση πόρων και στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της παραδοσιακής διαδικασίας παραγωγής. Σε αυτό παίζει κύριο ρόλο το τμήμα πληροφορικής της εκάστοτε εταιρείας, όπου με τις πρακτικές που προτείνει συμβάλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ο κ. Dr. Joseph Reger, Chief Technology Officer της Fujitsu Siemens Computers είπε: «Το ενεργειακό αποτύπωμα των data center παγκοσμίως ισοδυναμεί σήμερα με τις εκπομπές άνθρακα των επιβατικών αεροσκαφών. Στο data center τα ενεργειακά κόστη θα υπερβούν σύντομα τα κόστη του hardware και αυτό σημαίνει ότι οι διευθυντές πληροφορικής χρειάζεται να σκεφτούν αποτελεσματικούς τρόπους για αποδοτικότερη χρήση των πόρων. Ωστόσο, εμείς πιστεύουμε ότι πολλές επιχειρήσεις απλά δεν γνωρίζουν πώς να μειώσουν την τεράστια κατανάλωση ρεύματος.

Μέχρι στιγμής, έχουμε επιτύχει την υπόσχεσή μας να προσδιορίσουμε εξοικονόμηση κόστους τουλάχιστον 40 τοις εκατό σε όλες τις εταιρείες με τις οποίες έχουμε ξεκινήσει το Dynamic Data Center Challenge. Αν και δεν έχουμε προβεί σε δωρεά στο Forest Stewardship Council, είναι ολοφάνερο ότι η τολμηρή μας υπόσχεση συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.»

Ο κ. Marcelle Peuckert, Development Manager του Forest Stewardship Council είπε: « Η δωρεά 10.000 ευρώ στην περίπτωση που δεν καταφέρει να επιδείξει εξοικονόμηση ενέργειας 40 τοις εκατό στους χειριστές data center, αποτελεί μία τολμηρή κίνηση της Fujitsu Siemens Computers.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεφεύγει από τις κλασικές ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος αφού είναι προς όφελος των δύο πλευρών: εταιρειών που συμμετέχουν ή της δικής μας οργάνωσης σε περίπτωση που η Fujitsu Siemens Computers δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις προσπάθειες για μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των επιχειρήσεων που συνολικά θα ωφελήσει το περιβάλλον.»

Το DDC Challenge είναι ανοιχτό σε οποιαδήποτε επιχείρηση συμφωνήσει στη διενέργεια προ-αξιολόγησης της υπάρχουσας υποδομής data center από τη Fujitsu Siemens Computers.

* Οι χώρες που συμμετείχαν στην πρώτη φάση του «Dynamic Data Center Challenge» ήταν οι Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο. Αρχές Ιουλίου η πρωτοβουλία επεκτείνεται στις χώρες Γερμανία και Ελλάδα, ενώ το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσουν οι χώρες Ιρλανδία, Γαλλία, Νότια Αφρική και Τουρκία.