Η νέα έκδοση του Office της Microsoft για τους οικιακούς χρήστες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι διαθέσιμη από τις 15 Ιουνίου.


Office Home and Student 2010Το Office Home and Student 2010, που περιέχει τα προγράμματα Word, Excel, PowerPoint και OneNote, θα κοστίζει 150 δολάρια. Τα προγράμματα του πακέτου Office 2010 θα μπορούν να εγκατασταθούν μέχρι σε τρεις οικιακούς υπολογιστές.


Μια ακριβότερη έκδοση του πακέτου, η οποία θα περιέχει και το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Outlook, θα κοστίζει 280 δολάρια, ενώ μια ακόμη πιο πλήρης έκδοση, που θα συμπεριλαμβάνει τη βάση δεδομένων Access και το πρόγραμμα desktop publishing Publisher, θα κοστίζει 500 δολάρια.


Οι ανωτέρω τιμές αφορούν την αγορά του παραδοσιακού πακέτου λογισμικού από τα καταστήματα, αλλά οι χρήστες θα μπορούν επίσης να αγοράζουν «άδειες» για να «κατεβάζουν» από το διαδίκτυο τα προγράμματα σε φθηνότερες τιμές (120, 200 και 350 δολάρια αντίστοιχα).


Για πρώτη φορά εξάλλου, η Microsoft κυκλοφορεί πιο «ελαφριές» διαδικτυακές εκδόσεις των τεσσάρων βασικών προγραμμάτων του Office 2010, οι οποίες διαθέτουν συγκριτικά λιγότερα χαρακτηριστικά σε σχέση με τις συμβατικές επιτραπέζιες εκδόσεις λογισμικού.