Η Expert Ελλάς προχώρησε στη συγχώνευση της εταιρίας με την Expert Προμηθευτική Α.Ε. μετά από συμφωνία μεταξύ των Γενικών Συνελεύσεων των δύο εταιριών.


EXPERTΠαράλληλα, η συγχωνευμένη πλέον εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο EXPERT ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ενέκρινε την προταθείσα από το Δ.Σ. αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας μέχρι 5 εκατ. €. Με την πράξη αυτή, η νέα εταιρεία, συνεχίζει να έχει τόσο την εμπορική της δραστηριότητα και ταυτόχρονα έχει και τα δικαιώματα χρήσης του σήματος στην Ελλάδα, που μέχρι σήμερα είχε η συγχωνευόμενη.


Η συγχώνευση των δύο εταιριών και η συνακόλουθη αύξηση κεφαλαίου ενισχύουν δραστικά την κεφαλαιακή βάση (σύνολο μετοχικού & ιδίων κεφαλαίων περίπου 17 εκατ. €), ενώ παράλληλα βελτιώνουν σημαντικά την ρευστότητα της εταιρίας. Στα πλαίσια της παραπάνω στρατηγικής, οι μέτοχοι των άνω εταιριών αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο όπως αυτό προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ ΑΕΕ την από κοινού εξέταση και διερεύνηση απόσχισης του κλάδου της χονδρικής της EXPERT και εισφοράς αυτού στην εισηγμένη.